Süper Lig'de 27.hafta karşılaşmasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile yaptığı maçın 15. dakikasında, rakip oyuncu Milan Skoda ile çarpışan ve tibia ile fibula kemiklerinde kırık oluşan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, iyileşme süreci ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

34 yaşındaki file bekçisi, Tirando Paredes'e verdiği röportajında ameliyat sonrası için şunları söyledi:

"Biraz endişeliyim fakat sakin kalıyorum. Ameliyattan henüz yeni çıktım, doktorun talimatlarını bekliyorum. Alışkın olduğum bir şey değil, en zor kısmı da iyileşme süreci. İnternetten nasıl besleneceğime dair araştırmalar yapıyorum çünkü çok hareketsiz kalıyorum. "

Sakatlık anını anlatan tecrübeli kaleci, Skoda'nın onu sakatlamak niyetinde olmadığını ifade etti: "Sakatlık esnasında bacağımda bir güçsüzlük ve inanılmaz bir sıcaklık hissettim. O anda kırıldığını anlattım. Sahaya gelen sağlık ekibine de söyledim. Daha önce birçok sakatlık yaşadım ama bu seferki farklıydı. Beni sakatlayan oyuncu da yere düşüyordu zaten, bana vurmak gibi bir niyeti yoktu."


Benzer bir sakatlık geçiren Brian Lozano ile konuştuğunu aktaran Muslera, "Bana çok destek oldu. Böyle bir sakatlığı kimsenin yaşamasını istemem. Onun sakatlığı daha karmaşıktı çünkü kemikleri yerinden oynamış gibiydi" ifadelerini kullandı.

Futbola ne zaman veda edeceği konusunda ise Uruguaylı file bekçisi, "Nacional'de kısa bir zaman geçirdim ama çok güzelti. Daha fazla oynamak isterdim. Geleceğin nasıl şekilleneceğine bakacağız. Uruguay Ligi'ne geri döner miyim, bilmiyorum. 10 yıldır Galatasaray'da oynuyorum. Kulüple bir oyuncudan daha öte bir ilişkim var. Burada bırakmamı ve kulüpte çalışmamı istiyorlar" açıklamasında bulundu.