Sezona sol kanatta 33 yaşındaki Japon oyuncu Nagatomo ve Hollandalı futbolcu Babel'le başlayan Süper Lig ekibi Galatasaray, devre arasında gençleşti. Yaş ortalaması 22 olan Saracchi-Onyekuru- Jesse hamlesine imza atan Sarı Kırmızılı kulüpte transfere 25-26 yaş sınırı getirildiği iddia edildi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Sivasspor'un 25 yaşındaki yıldızları Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç ikilisi ile ön protokol imzalayan Galatasaray, sezon sonunda serbest kalacak Rizespor'un 1996 doğumlu hücum oyuncusu Oğulcan Çağlayan'la da anlaşmaya vardı.

Sarı Kırmızılı takımın 66 yaşındaki teknik direktörü Fatih Terim, "Yaşı 30'a yakın oyuncu transferi istemiyorum" ifadelerini kullanarak, Galatasaray'ın geleceğini planlamaya başladı. Deneyimli teknik adam, Ocak ayında stoper ihtiyacına rağmen boşta olan Da Costa'yı veto etmiş ve 1986 doğumlu Faslı stoper ara transferin son günü Trabzonspor'a gitmişti.

Öte yandan genç yerli futbolcular Mert Hakan, Emre Kılınç ve Oğulcan'ı uzun vadeli düşünen Aslan, yabancı transferinde de 25- 26 yaş kriterine dikkat edecek. Sezon sonunda 30 yaş üstü isimlerden Mariano, Nagatomo ve Selçuk İnan ile yollar resmen ayrılacağı ve takım genleşetirileceği öne sürüldü.

Kaynak: İnternet Spor