Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanabilecekleri bir maçtan 1 puanla ayrıldıklarını belirterek, "Mağlup durumdan beraberliği yakalamak bizim için bir teselli ama özellikle son bölümde oynadığımız futbolu maçın geneline yayabilseydik, galip gelebileceğimizi düşünüyorduk. Bu da bizim için bir üzüntü kaynağı. Kazanabileceğimizi düşündüğümüz bir ortamda beraberlikle yetinmiş olduk. Önemli olan buradan aldığımız 1 puan ve sezon sonu şampiyon olmamız" diye konuştu.

Kadıköy deplasmanında 16 yıldır kazanamamalarından çok bu dönemdeki şampiyonluk sayısının önemli olduğuna değinen Cenk Ergün, "Elbette her maçı kazanmak isteriz ama olmadı. Önemli olan sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak. Son 16 yıllık dönem içindeki şampiyonluk sayısına bakmak lazım. Elbette ki her Galatasaray taraftarı Fenerbahçe ile yapılan her maçı kazanmak ister. Şimdi konsantre olmamız gereken, geçen sezon olduğu gibi diğer rakiplerden daha fazla puanı toplayabilmek ve şampiyon olmak" ifadelerini kullandı.

HAKEM KARARLARINA ELEŞTİRİ

Sarı-kırmızılı kulübün futbol direktörü Ergün, derbi maçın hakemi Fırat Aydınus ve yardımcılarının yönetimini eleştirdi.

Fenerbahçe'nin attığı golde ofsayt olduğunu öne süren Cenk Ergün, şunları kaydetti:

"Golde birinci derecede yan hakemin mesuliyeti var. Orta hakemin görmesi mümkün değil. Şanssız bir durumun ardından gol yemiş olduk. Sneijder'e yapılan 2 hareket var. Kart olarak değerlendirilmesini bekliyorduk. Burak'a ceza alanında yapılan bir faul var. Maç içinde penaltı olarak algıladık. Yediğimiz golden önce yan hakem Aleks Taşçıoğlu'nun kaldırdığı bayrak sonucunda oyunun dengesi bozuldu ve bizim futbolcularımız topu bıraktı."

"NEFES ALMADAN YENİ BİR VİRAJA DAHA GİRİYORUZ"
Cenk Ergün, yoğun bir maç periyodundan çıktıklarını, önümüzdeki 10 günlük süreçte 3 önemli maç yapacaklarını söyledi.

Ergün, sezon başında puan kayıpları yaşamalarına rağmen işlerin rayına oturmaya başladığını kaydederek, "Lig uzadıkça sakatlıklar ve kart cezaları gündeme gelmeye başladı. Sneijder, Eskişehirspor'a karşı cezalı. Fenerbahçe maçında sakatlanan Carole'ün durumuna bakacağız. Dolayısıyla oynamayan arkadaşlar da şans bulabilecek. Onlar da gelen şansı iyi kullanacaktır. Önümüzdeki 3 maçlık sert virajdan da galibiyet serisiyle çıkmak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.