Son olarak 8 Kasım’da Sivasspor'a karşı forma giyen Hollandalı futbolcu Ryan Babel, koronavinüs testinin pozitif çıkmasının ardından henüz takıma dönüş yapamadı.

Spor Arena'da yer alan habere göre; Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusunun Covid-19 sürecini çok ama çok ağır geçirdiği belirtildi. Ülkesinde testi pozitif çıkan Babel, şiddetli ateş, halsizlik, yorgunluk ve iştahsızlık başta olmak üzere bu rahatsızlığı sıkıntılı atlattı.

Ve Ryan Babel, koronavirüse yakalandığı süreçte tam 12 kilo verdi.

Hızlı kilo kaybı nedeniyle bel ağrıları ortaya çıkan ve 2 haftadır da kilo kaybı ile birlikte belinde oluşan problem üzerine yıldız futbolcuya özel bir iğne tedavisi uygulandığı ifade edildi.

Florya’da hem tedavi hem beslenme hem de güçlendirme programı uygulan tecrübeli futbolcu kaybettiği 12 kilonun bir 7-8 kilosunu ise geri aldı. Hollandalı futbolcu Babel'in takımla antrenmana çıkabilecek güce kavuşmaya başladığı ve 1-2 hafta içinde de Sarı Kırmızılı teknik adam Fatih Terim2in kararına göre kadroya alınacağı öğrenildi.

Öte yandan Babel testi pozitif çıkana kadar 11 resmi maçta forma giyerken 2 gol 2 de asistlik performans sergiledi.

8 Kasım’da oynanan Sivas deplasmanından sonra takımdan uzak kalan Babel; 6’sı Süper Lig’de 1’i de Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 7 maçı kaçırdı.

Kaynak: NTV Spor