Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da bu sezon yaptığı asistlerle dikkatleri üzerine çeken 28 yaşındaki futbolcu Ömer Bayram, Hollanda basınına konuştu.

Aile üyelerinden bir kişide koronavirüse rastlandığını dile getiren Ömer, bu sene futbola dönmenin zor olduğunu da dile getirdi. Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Ömer Bayram, koronavirüs nedeniyle liglerin ertelenmesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Dürüst olmak gerekirse, bu sene futbol oynanacağını düşünmüyorum. Ne Ağustos ne de Eylül'de"

Sarı Kırmızılı futbolcu Ömer Bayram'ın açıklamaları şu şekilde;

Ailesinde bir kişide corona virüsü tespit edildiğini açıklayan Ömer Bayram, "Şu an futbol ikinci planda. Önemli olan sağlığımız. Ailemde bir kişide corona virüsü var. Bir oyuncunun ne sıklıkla Avrupa Şampiyonası'na gitme şansı var? Gerçek şu ki durum şu anda umutsuz" ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı futbolcu Ömer açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; "İki tıkla telefondan istediğimi sipariş edebiliyorum, birçok kişi bunu yapamıyor. Biz futbolcular ne kadar şanslı olduğumuzu asla unutmamalıyız. Ya işiniz yoksa, kira ve yemekleri karşılayamıyorsanız? Benim durumumda, zorlanan insanlar için bir şeyler yapmak istiyorum ve yapıyorum. Yardım etmenin görevim olduğunu düşünüyorum"

Akhisaspor'dan geldikten sonra Galatasaray'daki ilk yılında zorlandığını belirten 28 yaşındaki oyuncu şu şekilde konuştu; "Benim tüm futbol hayatım bir dönüşüm. Alışmak biraz zaman aldı. Çocukken oynamayı hayal ettiğim kulüpte çok fazla şey yapmak istedim ama bu aleyhime oldu. Yine de her zaman yapabileceklerime inandım. bu da harika sezon bir sonuçlandı. Bir kuş kadar özgürdüm. Dersler çıkardım, zihinsel ve fiziksel olarak güçlendim. Şimdi çocukluğumdaki gibi oynuyorum." 

EURO 2020'nin ertelenmesi hakkındaki görüşü sorulan Ömer Bayram, ailesinden birinde koronavirüs çıktığını belirterek, "Futbol ikinci sırada geliyor, şu anda koronavirüs ile ilgili olanlar çok daha önemli. Ailemde birisinde korona var. Avrupa Şampiyonası bir yıl kaydı.Bir oyuncunun ne sıklıkla Avrupa Şampiyonası'na gitme şansı var? Gerçek şu ki durum şu anda umutsuz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı; "Evde kalmak en iyi seçenek, tek çözüm. Şimdi birkaç şeyden bahsettik ama futboldan çok daha fazlası var. Küçük işletmeler ne olacak? Kafalarını suyun üstünde nasıl tutacaklar? Bütün ekonomi ölecek. Biz eğlendiriciyiz, bu yüzden futbolun son dönecek şey olması mantıklı. Kulübümüzün sezonluk biletleri geri ödemek zorunda kalabileceğini biliyorum, bu arada oyuncu maaşlarına da milyonlar harcanıyor." 

Kaynak: Mynet Spor