Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Mariano, flaş bir transfer itirafında bulundu.

Kulüp dergisine konuşan 31 yaşındaki tecrübeli sağ bek, "Geçtiğimiz sezon Barcelona'ya transferin gündeme geldi, doğruluğu var mıydı?" sorusuna şu yanıtı verdi: 'Evet, öyle bir ihtimal gündeme geldi. Fakat Avrupa pasaportlu bir oyuncu arıyorlardı. Sağ bek mevkisinde farklı alternatifleri vardı. O yüzden transfer olmadı.' ifadelerini kullandı.

İşte Mariano'nun kulüp dergisine yaptığı açıklamalar;

Futbolcu olma yolunda yaşadığın büyük kırılma noktası oldu mu?

Olumlu olarak kırılma noktası yaşadığımı söyleyebilirim. Guarani'ye gidene kadar sokaklarda top oynuyordum. Aslında bu yaşlarda futbolu çok sevdiğiniz için oynuyorsunuz. Benim küçük yaşlarda futbolcu olma hayalim de yoktu. Guarani'ye gidince ise futbolcu olabileceğime inanmaya başladım. Her geçen gün daha çok çalıştım ve daha çok inandım. Amacı ailemi "favela"dan kurtarmaktı.

'Brezilyalı olarak ilk yurt dışı deneyimin Fransa, Bordeaux oldu. Sadece futbol olarak da değil, sosyal hayat anlamında da farklı bir ülke. '

Nasıl bir deneyimdi senin için? 

'Ben Rio'da yaşıyordum. Rio'da kışları hava zaman zaman 30 derece olur. Bordeaux'da ise 0 dereceye kadar düşüyordu hava sıcaklığı.Bu değişim benim için çok kolay olmadı. Daha çok gençtim bir yandan. Ailemden ilk kez bu kadar uzak kalmıştım. Çok kolay bir dönem olduğunu söyleyemem.' açıklamalarını yaptı.
.