Galatasaray'da herkes pazar akşamı oynanacak derdiye kilitlendi.Şampiyonluk mücadelesini direkt olarak etkileyecek karşılaşmada kuşkusuz Galatasaray'ın en büyük kozu Bafetimbi Gomis olacak.

Bu zorlu karşılaşmanın Fransız yıldız için ayrı bir önemi de bulunuyor. Geçen hafta Alanya'yı da avlayan ve ligdeki gol sayısını 27'ye çıkaran yıldız, rekor kırmaya 1 adım daha yaklaştı.

TOPLAMDA 32 GOLE ETKİ ETTİ

Gomis, 1 gol daha atarsa Fenerbahçe'li eski yıldız futbolcu Alex de Souza'nın 28 gollük rekorunu egale edecek.

Gomis 1'den fazla gol atarsa rekoru eline geçirecek ve lig tarihinde en fazla gol atan yabancı futbolcu unvanını alacak. Swansea'dan imza parasıyla birlikte 5 milyon Euro'ya transfer edilen ve Galatasaray'da üst düzey bir performans ortaya koyan 32 yaşındaki futbolcu, ligde 29 maça çıkarken 27 golün yanı sıra 5 de asist yaptı..

BEŞİKTAŞ'I YENMEK İSTİYORUZ

Galatasaray'ın başarısı için mücadele ettiğini ve taraftarların kendisi için büyük bir itici güç olduğunu belirten Gomis'in aklı ise rekordan çok derbide.

."Sezon sonuna baktığınız zaman iyi golcü olmak değil, şampiyon olmak önemlidir" diyen başarılı oyuncu, Beşiktaş mücadelesini de kazanarak zafere ulaşmak istediklerini söyledi.Bafetimbi,''Rekoru kırmayı ve tarihe geçmeyi tabii ki çok istiyorum..Bu galibiyetle olursa daha da mutlu olurum" diye de sözlerine ekledi.

Gomis, Galatasaray'ın oynadığı 30 maçın 17'sinde gol atarken Sarı-Kırmızılı ekip bu maçların 15'ini kazandı.Birini kaybetti, diğeri de berabere bitti.