Galatasaray'da olağan divan kurulu toplantısı, Gayrettepe'de bulunan, başkan Dursun Özbek'in sahibi olduğu Point Otel'de gerçekleşti. Toplantıda gündemin ana maddesi ise Riva arazisine yapılacak olan projeydi.

Galatasaray'ın olağan divan kurulu toplantısı gerçekleşti. Başkan Dursun Özbek'in sahibi olduğu, Gayrettepe'de bulunan Point Otel'de yapılan divan kurulu toplantısına katılım yüksek olması dikkat çekti. Başkan Dursun Özbek, 45 dakikayı bulan konuşmasında, ağırlıklı olarak Riva'ya yapılması planlanan projeyle ilgili konuştu.

Projeyle ilgili olarak görseller kullanarak gerekli bilgileri üyelerle paylaşan Özbek, gerekli izinlerin alınmasının ardından konunun genel kurul huzuruna getirileceğini, genel kurulun izin vermesi durumunda proje için gereken işlemlerin yapılacağını belirtti. Eski başkan merhum Özhan Canaydın ile yine eski başkanlar Adnan Polat ve Ünal Aysal döneminde projeyle ilgili olarak katedilen yollardan bahseden Özbek şunları söyledi:

"Geçmiş dönemde yapılan hizmetleri sonuca vardırmak için çabalıyoruz. Daha önce 2 firma Adnan Polat döneminde bu araziyle ilgili olarak teklif vermişti. Ancak Adnan Polat'ın başkanlık koltuğundan kalkmasından sonra bu teklifler de askıya alınmıştı. Sonrasında biz göreve geldiğimizde bu araziyle ilgili yapılması gerekenlerin neler olması gerektiğini öğrenmek için danışmanlık firmasıyla anlaştık. Açıklanan sonuçlar doğrultusunda TOKİ ya da Emlak Konuk'la işbirliği yapılarak bu projenin gerçekleşmesi gerektiği sonucuna varıldı. Biz de bu doğrultuda hareket ettik. 1976 yılında sayın Selahattin Beyazıt'ın kulübe kazandırdığı bu arazi, belki de Galatasaray'ın bütün sorunlarını ortadan kaldıracak.

Ancak şunu da unutmamak gerekir. Bu proje başladığı anda Galatasaray'ın bütün maddi problemi çözülecek demiyorum. Bu yaklaşık 4, 5 yılı bulan bir proje. Mecidiyeköy'deki otel inşaatının da bitmesiyle kasamıza nakit girecek. Geldiğimizden bu yana eleştiriliyoruz. Devraldığımız borç ortada. Bütün ödemeleri düzene sokmak için uğraşıyoruz. Mecidiyeköy ve Riva projeleri Galatasaray'a büyük güç kazandıracak projeler. Selahattin Beyazıt, 1976 yılında Riva'daki araziyi aldığında da birçok kişi muhalif olup, bu araziye para yatırılmasına karşı çıkmıştı. Ancak şu anda sonuç ortada. 3. havalimanı ve 3. köprünün tamamlanmasıyla birlikte bu arazinin değeri daha da artacaktır."

Başkan Özbek'in açıklamalarının ardından söz isteyen Adnan Öztürk, eleştirilerde bulundu. Başkan Dursun Özbek'in kimseye danışmadan hareket ettiğini ifade eden Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın başkan ilk geldiğinizde genel kurula sormadan hareket etmeyeceğinizi ifade etmiştiniz. Ancak kimseye danışmadan TOKİ'yle anlaşma yaptınız. O günleri çok iyi hatırlıyorum. Riva arazisi için genel kuruldan izin almanız gerekmez miydi?"

Adnan Öztürk'ün açıklamalarının ardından cevap vermek için tekrar kürsüye çıkan Başkan Dursun Özbek, kısa bir açıklama yaparak şu cevabı verdi:

"Adnan kardeşim, ya beni dinlememişsin, ya da dinlediğini anlamamışsın. Ben buraya çıktığımda, yalnızca ön protokol yapıldığını söyledim. Gereken işlemler yapıldıktan sonra bu projenin onayını genel kurula sunacağımı, ardından da genel kurulun onay vermesi halinde projenin gerçekleşeceğini ifade ettim."

Başkan Dursun Özbek'in ardından divan kurulu üyeleri sırasıyla söz alarak gündemle alakalı olarak konuşmalar yaptı. Divan kurulu toplantısının sonunda ise üyeler önümüzdeki ay yapılacak olan toplantıyla ilgili olarak oylama yaptı. Yaş ortalamasının yüksek olması ve divan kurulu üyelerinin sıcaklardan etkilenmesi nedeniyle, Ağustos ayında yapılacak olan divan kurulu toplantısı, oy çokluğuyla iptal edildi. 14 Eylül 2016 tarihinde yapılacak olan divan kurulu toplantısı ise bu tarihin bayrama gelmesi nedeniyle 21 Eylül'de yapılacak.