Galatasaray'da üç kupa kaldıran Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bu akşam Bursaspor'un resmi televizyon kanalında yayınlanan bir programa konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam program sırasında sarf ettiği bazı sözler ise Galatasaraylıları kızdıracak cinstendi.

Galatasaray'dan "Bazı kulüpler" diye bahsetti ve...


Bursaspor'un Avrupa kupalarına katılma ihtimali üzerine konuşan Hamzaoğlu, "Bazı kulüpler eğer ceza alırlarsa belki ligi 7. ve 8. sırada bitiren kulüpler de Avrupa'ya gidebilir." dedi.

Hamzaoğlu'nun bu açıklamalarına Galatasaraylı taraftarlar büyük tepki gösterdi.

46 yaşındaki teknik adamın diğer sözleri ise şöyle:

'Fenerbahçeliydim, inkar mı edeyim?'

Bursaspor taraftarların röportajlarında eski takımı Galatasaray hakkındaki açıklamaları sebebiyle eleştirilerde bulunduğunun hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Ben taraftarlarımızın haklı eleştirilerini normal karşılıyorum. Sağduyulu düşünürlerse doğruyu bulursunuz. Siz beni 'Galatasaraylı Hamza' olarak tanırsınız. Ben Bursaspor ile özdeşleşecek başarıları yakalamadım. Ben buradan başka bir kulübe gittiğimde bana Bursaspor'u soracaklar. Ben onlara 'Ben buradayım, Bursaspor'u konuşamam' diyemem. Bizler futbola hizmet eden insanlarız. Galatasaray'a ilk gittiğim gün kulübün dergisi benimle röportaj yaptı. Derginin yazarı önceki dergilerden araştırmış ve bana 'Siz çocukluğunuzda Fenerbahçeli miydiniz?' dedi. Ben de küçükken Fenerbahçeliydim' dedim. İnkar mı edeyim? Ben hep Galatasaraylıydım mı diyeyim? Gerçekler neyse kimseden çekinmeden konuşmak lazım" dedi.

'Fenerbahçe maçında taraftarımızı mutlu edeceğimizi düşünüyorum'

Futbolu seven bir taraftarlarının olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, "Sahada mücadele edilsin istiyor, savaş verilsin istiyorlar. Bence bu yönden çok şanslıyız. İnşallah Gençlerbirliği maçından iyi bir skorla dönersek Fenerbahçe maçında onları mutlu edeceğimize inanıyorum" dedi.

'Burada uzun yıllar çalışmayı diliyorum'

'Bursaspor taraftarının beni anlayacağını biliyorum' diyen Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana olan ilgilerinden bunu iyi anlıyorum. Sürekli 3 büyük diye tabir edilen takımlardan konuşulması taraftarı da rahatsız ettiği için onlar isimlerini dahi duymak istemiyor. Biz de 5. büyüğüz. Onları yakalamak için çalışacağız. Onlardan daha iyi olmaya çalışacağız. Rakiplerinizin artılarını eksiklerini analiz etmelisiniz. Ben geçen sene 3 kupa alan takımın hocasıydım. İnşallah uzun yıllar burada çalışmayı diliyorum, onun için geldik. Buradan ayrıldığım zaman da burası için olan duygularımı değiştirmeyeceğim."