Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, TRT Spor'da yayınlanan "Gündem Özel" programında Ersin Düzen'in sorularını cevapladı. Hamzaoğlu, transfer konusunda flaş açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a geldiğinde futbolcular arasında büyük kopukluk olduğunu ifade eden Hamza Hamzaoğlu, "Futbolcular arasında diyalog eksikliği vardı, diyaloğu sağlayacak unsurlar yoktu. Bizimle birlikte bu sorunu aştık" dedi. Hamzaoğlu, oyuncularanı teşekkür ederek, "İyi çalıştılar, oynayan oynamayan hepsi birbirine inanılmaz destek oldu" diye konuştu.

Yasin Öztekin'in Milli Takım'a çağrılmasına çok sevindiğini kaydeden Hamzaoğlu, "Yasin performansıyla bunu hak etti. Skora etki eden bir oyuncu. Milli Takım'a da çok faydalı olacak" dedi.

Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Fenerbahçe ve Beşiktaş'taki teknik direktör değişimi

"2. olan Türkiye'de hep başarısız sayılıyor. Türkiye'nin en büyük sorunu bu bence."

"Resmi olarak şu anda Galatasaray'ın teknik direktörü değilim"

"Resmi olarak şu anda Galatasaray'ın teknik direktörü değilim. Henüz yönetim ile görüşmedik. Bugün yarın görüşürüz. Bir sorun olacağını zannetmiyorum. Yeni sözleşmenin süresi önemli değil. Ben kulübe gönülden bağlıyım. Benden memnun olmadıklarını hissetiğimde ben kendim giderim."

"Sezon başında Fenerbahçe'yi favori görüyordum"


"Sezon başında şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yi favori görüyordum. Çünkü daha oturmuş bir kadrosu vardı."

Gaziantepspor galibiyeti

"Gaziantepspor ile oynadığımız ilk maçta Burak'ın son anlarda attığı gol sonrası arkadaşlarıma dönüp, 'Bu sene biz şampiyon olacağız' dedim. Galatasaray ile yeni anlaşmıştım. Yarışa oradan başlamak önemliydi. Ben de Burak gibi aynı o maçı kırılma olarak düşünüyorum."

"Transfer ile ilgili görüşmelere başladık"

"Transfer ile ilgili görüşmelere başladık. Yönetim kurulu ile oturup, karar verip, ona göre hareket edeceğiz. Radikal kararlar yok. Kadromuzu biraz daha güçlendireceğiz. Kadro derinliğini artıracağız. Ben istikrardan yanayım. Bu kadro ile de Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bize uygun oyuncu bulursak alacağız. Henüz transfer için bütçe net değil."

Yıldız transferi sinyali

"Bir-iki yıldız oyuncu transferi gerçekleştirebiliriz. Ancak kadro dengesini bozmayacak transferler olacak. Bruma'yı bu yıl fazla kullanmadık, önümdeki yıl daha iyi olacak."

"Bilal'i istiyorum"

"Bilal Kısa'nın sözleşmesi Akhisar Belediyesspor ile yok. Bilal düşündüğüm oyunculardan biri, bize uyum sağlayacak bir oyuncu, bize katkı sağlar. O da bize tamam derse, kadromuza katacağız. Akhisar'dan Güray ile ilgili bir girişimimiz ise yok."

"Ibrahimovic mümkün değil"

"Zlatan Ibrahimovic mümkün değil. Çünkü rakamlar çok yüksek, bizi aşar. Biz bu sene Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkıp gidebildiğimiz kadar gideceğiz. İlk hedef gruptan çıkmak olacak."

"Podolski şu anda gündemde yok"

"Podolski şu anda gündemimizde yok. Devre arasında vardı ama şimdi yok."

"Gignac geniş listemizde var"

"Marsilya'da forma giyen Andre Pierre Gignac geniş listemizde var. Ancak ölçülerimiz olacak, bu ölçüler dahilinde oyuncu alacağız."

Kaç transfer yapılacak?

"4-5 transfer yapmayı düşünüyoruz, iki yukarısı iki aşağı olabilir. Yabancı kuralı doğru kullanılırsa kulüpler için çok büyük avantaj, yanlış kullanılırsa kulüpleri iflasa götürür. Biz ihtiyacımıza göre davranacağız, yerli-yabancı olmasına bakmadan bize ne kadar katkı sağlar, ona bakacağız."

"Amrabat halen bizim futbolcumuz"

"Amrabat halen bizim futbolcumuz. İyi bir sezon geçirdi, onu değerlendirebiliriz. Ancak iyi bir teklif gelirse o teklifi düşünürüz."

"Onları onore etmemiz gerekirdi"

"Şampiyonluk kutlamasında Duygun Başkanı, Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ü onore etmemiz gerekirdi, bunu yapmadığımız için üzgünüz."

"Sabri'nin ve Melo'nun kalmasını istiyorum"

"Sözleşmesi bitti ancak ben Sabri'nin sözleşmenin uzatılmasını istiyorum. Melo'nun bir sene daha kontratı var ve onun da kalmasını istiyorum. Benim için kriter oyuncumun isteği, eğer gitmek isterse ben ona yardımcı olurum."

"15-20 gün içinde her şey netleşir"

"Ben oyuncularımdan memnunum. 15-20 gün içinde kampa gitmeden her şey netleşir. Kamp döneminde de gelenler gidenler olabilir ama kampa gitmeden kadro büyük ölçüde netleşecek."

TRT Spor