Teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray'la adı anılan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman Osmanlıspor maçının ardından açıklamalar yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Hamza Hamzaoğlu'nun dürüst, yardımsever ve çok sevdiği bir isim olduğunu belirterek "Herkes benim ağzımdan duysun. Hamzaoğlu herkesin beceremediğini becermiş bir teknik adam. Ayrıldıktan sonra o kadar iyi cevaplar verdi ki... Bunlara alışık olmamız lazım. Adımım Türkiye'nin büyük takımıyla anılması güzel bir şey. Ama tüm kalbim ve hırsımla Rizespor'un teknik direktörüyüm. Galatasaray büyük bir camia. Kendini temsil edecek en iyi teknik adamı bulur" diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam karşılaşmayla ilgili olarak ise ilk yarıda çok fazla bir şey yapamadıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

'Mücadele ettik demek de biraz eksik olur. Etkili mücadele edemedik. Mücadele etmek başka, etkili mücadele etmek başka. Böyle bir 45 dakika oynadık. Maçtan önce özellikle defans bölgesinde 3 oyuncunun eksikliği bizim için tedirginlik oluşturdu. Maça başlarken nasıl olacak, acaba orta saha bütünlüğünü sağlayacak mıyız diye düşünüyorduk. Orta sahada 90 dakika boyunca Ertuğrul, Koray ikilisi ve Murat ve Orhan başarılı bir maç çıkardı diyebiliriz. İkinci yarı bizim adımıza biraz satranç gibi oldu, girenler çıkanlar oldu. 1-0'dan sonra 2-3 tane net pozisyon var. Orada ikinci golü bulup daha rahat nefeslenmemiz gerekir. Daha rahat bir oyun ortaya koymamız gerekirdi. 5 dakika uzatmanın neticesinde böyle bir 90 dakika oynadık. 14 puanlı iki takımın maçıydı. Rakibimiz Osmanlıspor'un üzerine çıktık. 3 puan alarak biraz arayı açtık. Artık önümüzdeki hafta oynayacağımız çok önemli bir maç var. Gerçi tüm maçlar önemli. Bu maçın, hatta Galatasaray maçı performansının üzerine çıkmamız gereken bir Konyaspor maçı var. Ahmet Başkan'a da teşekkür ediyorum, geldi bizi tebrik etti. Onlarada başarılar diliyorum."