UEFA Avrupa Ligi’nde yaşanan Östersunds faciasının faturası teknik direktör Igor Tudor’a kesildi. Görünen o ki Hırvat teknik adam özellikle taktiksel ve mental açılardan Galatasaray'ı taşıyamadı.
İşte o hatalar;

1 – Galatasaray kariyerine üçlü savunmayla başladı, savunma dağıldı. Dörtlü dizilişe geçti ancak takım savunmasını oturtamadı. Östersunds ile oynanan iki maçta da organize gelişen tek atak yoktu. Doldur-boşalt, takımın A planı haline geldi. Üç farklı galibiyet gereken maça çift santrfor başlama cesaretini gösteremedi.

2 – Yönetimin yüksek maliyeti nedeniyle takımda düşünmediği Wesley Sneijder'la ilgili tasarruf gösteremedi. Direkt olarak kendi göndermese de kısa vadede takıma büyük kazanç sağlayabilecek dünya çapında bir yıldızı değerlendiremedi. Bir başka yıldız oyuncu Bruma ile sorun yaşadı, onun da takımda kalmasını sağlayamadı.

3 – Geçen sezon kiralık gönderilen oyuncuları takıma kazandırma yoluna gitti ancak verim alamadı. Ayak parmağı kırık Yasin Öztekin'i oynatıp Gary Rodriuges'i kanat ortalarına ihtiyaç duyduğu rövanş maçında 70 dakika kenarda oturttu. Savunmada Serdar Aziz'i hiç düşünmedi.

4 – Bir teknik adam için olmazsa olmaz unsur saygıyı futbolcuları üzerinde kuramadı. Takım içinde seveni neredeyse yok gibi. Otorite kurmakta zorlandığı ve istediklerini yaptıramadığı haberleri kulislere sızıyor. Son iki sezondur yaşanan sportif başarısızlığın Florya'da yarattığı enkazı kaldıramadığı da ifade ediliyor.