Süper Lig'te oynanan Rizespor maçında sakatlık geçiren Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın sağ ayak tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edildiği açıklandı.

Muslera'nın sakatlığının ardından Sarı Kırmızılı ekipte kaleyi 24 yaşındaki kaleci Okan Kocuk devralacak.

Öte yadan İrfan Buz'dan Bursaspor'da teknik direktörlük yaptığı zamandan öğrencisi olan Okan Kocuk için bir paylaşım geldi.

53 yaşındaki deneyimli teknik adam sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

'' Muslera çok talihsiz biz sakatlık geçirdi Rize'de. Ona buradan tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Muslera'nın sakatlığından sonra Okan Kocuk kaleyi devraldı ve herkes performansını merak ediyor. Ne kadar Muslera'nın boşluğunu doldurcak merak ediliyor. 2013-14 yılında Bursaspor'da görev aldığımda Okan Kocuk 3. kaleciydi. Bursaspor altyapısından yetişen o dönemde 17-18 yaşında olan bir kaleciydi. Biz kendisini kadroda tuttuk. Oda üstüne koyarak gitti. Bandırmaspor ve İstanbulspor'a kiralık olarak gitti. Özellikle İstanbulspor'daki performansı ile Milli Takım'a kadar yükseldi. Önemli kalecilerin arasında girdiğini düşünüyorum. Okan ile ilgili iyi bir performans bekliyorum kendisinden ve bunu da gösterebilecek kapasitede bir kaleci. Ona da güveniyorum.''

OKAN KOCUK KİMDİR?

Mustafakemalpaşaspor ve Bursaspor altyapısında yetişen genç kaleci Okan Kocuk, Bursaspor'un U 16, U 17, U 18 ve U 21 takımlarında forma giydi. Bursa ekibinde A takıma kadar yükselen file bekçisi Bandırmaspor ve İstanbulspor takımlarına kiralık olarak gönderildi.

2019 yaz transfer döneminde Galatasaray'a bonservis bedeli olmadan transfer oldu.

Bu sezon Sarı Kırmızılı forma ile toplamda 6 maçta formaya giyerken, 516 dakika süre aldı.

Transfermarkt verilerine göre gücel piyasa değeri 650 bin Euro.

''