İbra depremini ilk olarak 2011'de yaşayan Galatasaray'da o sürece en yakından tanıklık eden eski bakan Işın Çelebi önemli tespitlerde bulundu. Adnan Polat döneminde ikinci başkan olan Çelebi'nin açıklamaları şöyle:

"KİMSE GÖREV ALMAK İSTEMEZ"

Galatasaray'da ibrasızlık gelenek haline geldi ve işler sarpa sardı. Gelecekte kimse bu ibra tehdidi yüzünden görev almak istemez. Bizim dönemde sadece idari açıdan ibrasızlık vardı ve Denetim Kurulumuz aklanmıştı. Zaten biz idari ibrasızlığı mahkemeye taşıdığımızda Denetim'in ibra edilmiş olması çok önemliydi. Ama Mustafa Cengiz'in Denetim Kurulu ibra olmadı ve bu da yönetimin aklanmamasına güç katıyor. Denetimin de aklanmaması, Yargıtay'ın bu kararı bozmasını zorlaştırır. Denetim'le birlikte Sicil Kurulu da dolaylı yoldan ibra olmadı.

Hangi gerekçe ile kendilerini savunacaklar?

Cengiz'in mahkemede kazanma şansı zayıf.

Basın toplantısında daha önce Genel Kurul'la ilgili videolar izletmeyi planlayan sarı-kırmızılı yöneticiler aralarında yaptıkları değerlendirme sonucu, "Kameralar karşısında vereceğimiz mesaj çok önemli. Kısa ve öz konuşmalıyız. Eğer açıklamayı uzatırsak camiayı gerebiliriz" görüşü ağır bastı. Nitekim Cengiz, başkan olarak en kısa açıklamasını yaptı. 

Bu arada toplantının ertelenmesine neden olan bir başka detay da yönetimin ay sonuna kadar ödenmesi gereken 71 milyon TL ile ilgili çalışma. Görevine devam kararı alan yöneticiler bu hafta için ödeme planı ayarladı.



Kaynak:Sabah