Bu sezon Molde formasıyla birçok maçta başarılı performans sergileyerek dikkatleri üzerine çeken Martin Linnes; hem sağ bek, hem de sağ açıkta forma giyebiliyor. Kuzey futbolunun en dikkat çekici bekleri arasında gösterilen Linnes, orijini “bek” olan bir futbolcu...

İşte 5 maddede Martin Linnes

Topla birlikte aniden süratlenmesi
Linnes, bir bek oyuncusu ancak bulunduğu mevkide, serbestlik verilmesi halinde, “Road Runner”ı aratmıyor. Top hakimiyeti oldukça yüksek olan futbolcu, ani çıkışlarıyla dikkat çekiyor.

Çizgide çok hareketli
Sağ tarafta özellikle çizgi oyununu oldukça iyi oynayan Linnes, kendisini Molde’ye kazandıran Solskjaer döneminde bunu başarıyla gerçekleştirdi. Ve bu alanda Kuzey futbolunun en iyileri arasında yer aldı.

Sürekli gelişim gösteriyor
Linnes, futbol mantalitesi açısından da farklı portre çiziyor. Sürekli gelişim gösteriyor ve futbolunu her geçen gün üst seviyeye taşımak için çalışıyor. Ekstra sorumluluk verilmesi performansını artıyor.

Ortalarındaki isabet
Linnes, sağ ayağına olan hakimiyetiyle de dikkat çekiyor. Takımının en iyi orta yapan isimlerinden biri olan Linnes, bu sezon Molde’de 6 golün asistini hazırlarken, kanat akınlarında da başrol oynadı.

Ceza sahasına yaptığı dikine driplingler

Klasik bir sağ bekten çok topla yaptığı dikine driplinglerle de öne çıkan Linnes, Dani Alves, Lahm ve Gökhan Gönül gibi önemli sağ beklerin jenerasyonunu takip eden isimler arasında yer alıyor.