İdari olarak ibra edilmeyen Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin 1 ay içinde seçime gitmesi gerekirken bu isimlerin tamamı tüzüge göre; 1 dönem boyunca herhangi bir göreve de talip olamıyor. Akşam Gazetesi'nde yer alan "Aklanıp seçime girecekler" başlıklı haber şu şekilde...

"Görevimizin başındayız. Hukuki yollara başvuracağız" diyen Başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin planı da ortaya çıktı. İdareciler, öncelikle oylamada haksızlık yapıldığı iddiasını ortaya koyacak.

BİZ ASLINDA İBRA EDİLDİK!

Genel kurulda oylama esnasında çekilen video görüntülerinde havaya kaldırılan her el, tek tek sayılıyor. Bunun için özel ekipler oluşturuldu. Yönetim, bu görüntüleri mahkemeye delil olarak sunacak. Yapılan oylamada haksızlık olduğu ve aslında ibra edilmelerinin gerektiğine vurgu yapılacak. Böylece mahkemenin, yürütmeyi durdurması planlanıyor. Daha sonra ise seçim kararı alınacak. Başkanlık seçiminin tarihi ise takım etkilenmesin diye sezon sonu olarak belirlenecek.

FUTBOLCULARIN RENGİ BELLİ

Bütün bunlar yaşanırken, Sarı-Kırmızılı futbolcuların neredeyse tamamı sosyal medyada mevcut yönetime destek mesajları yayınlıyor. Şampiyonluk yarışındaki Cim-Bom'da, Fatih Terim ise gelişmeleri yakından takip ediyor. Oyuncularının bunlardan etkilenmemesi için her şeyi yapıyor. Mustafa Cengiz, Terim'le yeni mukaveleyi genel kurul sonrasına bırakmıştı. Fatih Terim, bu belirsizlik bitmeden imza atmak istemiyor.



Kaynak:Akşam