Süper Lig ekiplerinden Galatarasay’a sezon başında transfer olan Türk asıllı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz’a teklifler yağıyor. Sarı kırmızılı takımın sezon başında renklerine bağladığı Jimmy Durmaz, teknik direktör Fatih Terim tarafından artık takımda düşünülmüyor. Ara transfer döneminde teklifler alan Jimmy Durmaz’a Süper Lig takımları başta olmak üzere birçok takımdan teklif yağdığı öne sürüldü.

Sezon başında Süper Lig ekibi Beşiktaş’ın renklerine bağlayamadığı İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz ara transfer döneminde oldukça düşük maliyetiyle Siyah Beyazlı ekibin radarına girdi…

TFF’nin vermiş olduğu bütçe kısıtlamasıyla karşı karşıya kalan Beşiktaş, ara transfer dönemini boş geçmemek istiyor. Yeni Malatyaspor’un Brezilyalısı Guilherme’nin transferinin bütçe kısıtlaması sebebiyle askıya alınması siyah-beyazlı yönetimin elini kolunu bağladı. Beşiktaş'ın teknik direktörü Abdullah Avcı’nın orta sahadaki rotasyonun artmasını isteyerek, bu talebini Beşiktaş yönetimine iletti.

Eski Gençlerbirliği oyuncusu olan Jimmy Durmaz, Ankara temsilcisinde sergilemiş olduğu performansla Yunanistan ekibi Olympiakos’a 2 milyon Euro bedelle transfer olmuştu. Yunanistan’da geçirmiş olduğu 2 sezonun ardından rotasını Fransa’ya çeviren Jimmy Durmaz, Ligue 1 ekiplerinden Toulouse’a 2 milyon Euro’ya satıldı. Orta sahanın her bölgesinde oynayabilen futbolcunun diğer bir artısı da yerli rotasyonunda olması. Spor Toto süper Lig ekibi Galatasaray’ın sezon başında bonservis ücreti ödemeyerek kadrosuna kattığı Jimmy Durmaz, sarı-kırmızılı ekipte sadece 10 mücadeleye çıktı ve 338 dakika süre aldı. Bu karşılaşmalarda 1 asistlik performans sergileyen Durmaz, artık yeni transferlerin ve sakat oyuncuların iyileşmesiyle kadroya girmesi zor gözüküyor. Son maçların aranan adamı Taylan Antalyalı ve 2. yarıya fırtına gibi başlayan Emre Akbaba’nın kadroya girmesiyle gözden çıkarılan Jimmy Durmaz, satılarak takımda maaş boşluğu açması planlanıyor.

Rakiplerinin puan kazandığı haftada evinde lider Sivasspor’a karşı 2-1 mağlup olan Beşiktaş’ta hedef tekrardan zirve mücadelesi vermek. Taraftarların mücadele sonunda teknik direktör Abdullah Avcı’yı istifaya davet etmesi üzerine Beşiktaş Yönetimi, düğmeye bastı. Orta saha ve kanatlarda rotasyon eksiği olan Beşiktaş’ın Türk asıllı İsveçli futbolcunun şu an için en ciddi takipçisi olarak görülüyor. Jimmy Durmaz’ın maliyeti ve çok yönlü olması sebebiyle bu transfere onay veren siyah-beyazlı yönetim transfer dönemini boş geçmemek istiyor.

Kaynak: Asist Analiz