Galatasaray transfer çalışmalarına tam gaz devam ederken, bir yandan da takımdan gönderilecek oyuncuların kendilerine kulüp bulmaları bekleniyor.

Yabancı kontenjanını dolduran ve üstüne 3 oyuncu transferi yapan sarı-kırmızılılar, henüz takımdan sadece Ryan Babel’i göndermiş durumda... Fatih Terim’in raporu doğrultusunda gözden çıkarılan Steven Nzonzi, Yuto Nagatomo, Mariano’nun takımdan gönderilmesi bekleniyor.

YERLİDE DE KONTENJAN SORUNU VAR!

Yabancı isimlerin yanı sıra, yerli kontenjanında da yer açması gereken Galatasaray’ın henüz bu yönde hiçbir hamle yapmaması dikkat çekiyordu. Dün itibariyle Fatih Terim, Jimmy Durmaz’ın da biletini kesti. TFF’ye verilen listeye Emre Akbaba’yı kaydettirmeyi planlayan sarı-kırmızılılar, başarılı orta saha oyuncusuna geçtiğimiz günlerde lisans çıkarttı. Lisansı çıkan Emre Akbaba’nın kimin yerine listeye kaydedileceği merak konusuydu. Terim, dün verdiği kararla merak dolu sorulara son verdi…

6 MİLYON TL KAZANIYORDU

Jimmy Durmaz için Galatasaray, hiçbir bonservis bedeli vermezken, futbolcuya yıllık 6 milyon TL maaş ödeyecek. 3 yıllık yapılan anlaşmada Jimmy Durmaz’ın mukavelesi her yıl 1 milyon TL daha artış gösterecek. Yani Türk asıllı İsveçli futbolcu, gelecek sezon 7 milyon TL, 2021-2022 sezonunda ise 8 milyon TL kazanacaktı.

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Bu sezon sarı-kırmızılı formayla 10 maça çıkan Jimmy, ancak 1 asist kaydedebildi. Fransa’nın Toulouse takımından Galatasaray’a gelen 30 yaşındaki futbolcu, 36 karşılaşmada 4 gol, 1 asistlik performans göstermişti.

Jimmy Durmaz şu an birkaç İskandinav takımlarıyla görüştüğü ve anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi.

UZUN VADELİ PLAN YAPILIYOR

Çalkantılı geçen ekim ve kasım ayında birçok futbolcusunu deneyen teknik direktör Fatih Terim, oyuncularının performanslarına göre de takviye ve gönderilecekler listesini hazırladı.

Galatasaray, ocak ayında yapacağı transferlerle gelecek sezonun da kadrosunu kurmak isterken, uzun vadede kulübe bonservis ücreti kazandıracak futbolculara yöneliyor.

Kayank:Asistanaliz