Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim'in Süper Lig ekibi Galatasaray'daki üçüncü döneminde ‘10 numara’ transferi yapma kararı alan Sarı Kırmızılı ekipte yönetim ‘Sneijder’, deneyimli çalıştırıcı ise ‘Kaka’ demişti.

Hatta 9 Aralık 2012’de oynanan ve 3-1 kazanılan Sivasspor karşılaşması sonrası Terim bu tercihini açıkça dile getirmişti. Tecrübeli teknik adam, dönemin başkanı Ünal Aysal ve yönetiminin Hollandalı Wesley Sneijder veya Brezilyalı Diego Ribas’ı transfer etmek istediğini doğrulayıp, görüşünü şu ifadelerle açıklamıştı;

“Diego ve Sneijder’a hayır, Kaka’ya evet.” Her ne kadar Sarı Kırmızılı teknik direktör Terim o dönem La Liga ekibi Real Madrid’de oynayan Kaka’yı istese de bu isteği gerçekleşmedi.

Nitekim Aysal yönetimi, 7.5 milyon Euro karşılığında Inter’le anlaşınca Sneijder 12 Ocak 2013’te Galatasaray’a imzayı atmıştı. Ve yıllar sonra Kaka, Galatasaray’a transferinin 2013 yılında direkten döndüğünü resmen açıkladı.

Brezilya basınına açıklamalarda bulunan eski yıldız futbolcu, koronavirüs testleri pozitif çıkan, hastanede tedavi gördükten sonra bu virüsü yenen Fatih Terim’e geçmiş olsun dileklerini iletip tecrübeli teknik adam ile alakalı anısını paylaştı.

Kaka, Terim’in kendisi için önemli bir figür olduğunu, 7 yıl önce Terim’in isteği üzerine Galatasaray’a ‘Evet’ dediğini açıkladı.

37 yaşındaki Brezilyalı efsane Kaka şu ifadeleri kullandı; "Öncelikle Fatih Terim’e geçmiş olsun diyorum. Kendisiyle bir anım var. 2012 ya da 2013 yılında henüz Real Madrid’deydim. Ama formamı kaybetmeye başlamıştım. Menajerim, Galatasaray’ın beni istediğini söyledi."

Efsane futbolcu açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; "Değişik bir macera olabileceğini düşündüm. Sonra menajerim beni Fatih Terim’le görüştürdü. Kendisi ile telefonda konuştuk. Terim’in benimle ilgili düşünceleri çok etkileyiciydi. Açık söylemek gerekirse onunla konuştuktan sonra düşünceleri ve planları beni etkilemişti. Galatarasay'a gitmeye ikna olmuştum. Sonra görüşmeler kesildi"

Kaynak : Super Haber