İyi bir Galatasaray taraftarı olduğunu söyleyen Khabib Nurmagomedov 'un açıklamalarından bir kısmı şu şekilde;

Hayatım boyunca babamla birlikte yaşadım ve onunla antrenman yaptım. Bugün bile babamla yaşıyoruz. Tabii ki kariyerimde en önemli insan babamdır. Benim en büyük motivasyon kaynağım. Bildiklerini bana öğretti ve hala devam ediyor. Spora başladığımda böyle bir yıldız olacağımı düşünmemiştim. Tek hayalim iyi bir dövüşçü olmak ve büyük kalabalıklarda dövüşmekti. Şimdiki kadar büyük arenalara çıkacağımı ve reklamları yapılan dönüşlere katılacağımı hiç düşünmemiştim. Allah’ın yardımı, sabrım ve antrenmanlarla bu gerçek oldu.

Aslında en iyisiyim diyemem. Kendimi böyle tanımlamak istemiyorum. Bu dövüşçülerin, taraftarların, antrenör ve uzmanların kararıdır. Ben en iyi olmak için çalışıyorum ama kendimi en iyi olarak tanımlamıyorum. Hedefim ise her zaman bu doğrultuda.

Yaşanan olaylar hakkında Nevada Atletik Komisyonu toplandı ve bir karar çıkmadı.10 Aralık’ta komisyon tekrar toplanacak ama tabii ki oraya gitmeyeceğim. Suçlu olduğumu düşünmüyorum. Dövüşün öncesinde ve sonrasında yaşananları herkes gördü. Bu sürtüşmeyi ben başlatmadım. Ben onların dövüş öncesi başlattıklarını bitirdim. Bunu başlatanı cezalandırmalılar. Ben bu durumda tamamen haklıyım ve kötü bir şey yapmadım. Onurumu, ailemin onurunu ve dinimi korudum. Bu onlar için yeni bir şey olabilir ama benim için gayet normal. Eğer onlar beni cezalandırmak istiyorlarsa dövüşten elde ettiğim tüm parayı alabilir ve 10 yıl men de verebilirler. Benim için fark etmez. Bir erkek gibi gerekenleri yaptım. Dövüşten sonra, öncesinde yaptıklarını karşılıksız bırakmayacağımı onlara göstermiş oldum.

'Muhammed Ali olmanın yakınında bile değilim'

İnsanlar beni biraz bile olsa Muhammed Ali’ye benzetiyorlarsa bundan gurur duyarım. Ama ben Muhammed Ali’ye benzetilmek ve onunla aynı seviyede görülmek istemem. O çok daha zor şartlarda yaşadı ve dövüştü. Savaşçılığın, ırkçılığın arasında herkese karşı geldi ve yerini korudu. Muhammed Ali olmanın yakınında bile değilim. Hayatım boyunca onun röportajlarını ve maçlarını izledim. Biri bana 30 yaşına geldiğinde bu kadar büyük bir dövüşü kazanacağımı ve Muhammed Ali ile kıyaslanacağımı söyleseydi buna inanmazdım. Muhammed Ali Müslümandı. Ben de öyle. Bu açıdan benziyoruz ama o bir sporcu ve atlet olarak benden daha yüksek bir seviyede.

Floyd Mayweather ile  dövüşümün izleyenler için iyi olacağını düşünüyorum. Benim için de iyi olur. Kendimi sınamış olurum. Kariyer olarak o başka bir seviyede. Tüm zamanların en iyi boksörü olduğunu görüyoruz. Tek bir maç bile kaybetmedi. Seyircilerin bu dövüşe çok ilgi göstereceğine eminim. Onunla iki ayrı dövüşün çok daha adil olacağını düşünüyorum. İlk dövüşü ringte boks kurallarına göre, ikinci dövüşü kafeste MMA kurallarına göre yaparız. İnsanlara da iki farklı dönüş sunmuş oluruz.

7. sınıfta kolejde bir şampiyona düzenleniyordu. O şampiyonda takımım ikinci oldu ve bize hediye olarak Galatasaray formaları verildi. Bu formayı zevkle giydim ve giyiyorum. Son dövüşümün ardından Galatasaray da beni tebrik etti. Bu hikaye oradan başlıyor. Dünya Kupası’nı, Avrupa Şampiyonlarını izliyorum ve büyük bir futbol hayranıyım.

'Messi’ye saygısızlık edemem ama Ronaldo'ya daha çok hayranım'

Messi’ye saygısızlık edemem. Gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri. Ronaldo’ya daha büyük bir hayranlık besliyorum ancak Messi’ye de haksızlık edemem. Bu iki sporcu aynı dönemde oynadı ve aralarındaki rekabet futbolu ayrı bir seviyeye getirdi. Bu adamlar, kesinlikle bu işten anlıyor.

Türkiye’deki sevenlerime destekleri için teşekkür ediyorum. Pek çok insanın Türkiye’de dövüşlerimi izlediğini biliyorum. Avrupa ve Amerika’da pek çok insan Türkiye’den bu kadar çok insanın beni desteklediğini anlamadı. Bunun nedeni hepimizin Müslüman olması. Allah bize siz kardeşsiniz diyor. Ben bu desteği biliyorum. Suudi Arabistan’da, Mısır’da destekleyenlerim var. Şimdi Türkiye’ye geldim. Herkese destekler, ve teşekkürleri için teşekkür ediyorum.

Çok az Türkçe biliyorum ama bu konuda tekrar eğitim alacağım. Bu konuda çok çalışacağım. Başkan Erdoğan’ı göreceğim ve onunla Türkçe konuşacağım. Her şey için çok sağ olun.