Galatasaray, Atiker Konyaspor karşısında aldığı bu sonuçla birlikte lider Başakşehir ile puanları eşitleme şansını değerlendiremezken 60 puanla 2. sırada kaldı. Konyaspor ise 38 puanla 9. sırada yer aldı.

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, derbide sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Konyaspor ise deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşacak.

SÜPER LİG'DE SON PUAN DURUMU

1- Medipol Başakşehir (62)
2- Galatasaray (60)
3- Beşiktaş (59)
4- Trabzonspor (53)

GALATASARAY HAKİM AMA ŞUT YOK!

Maça Galatasaray hakimiyetinde başlanırken ilk 15 dakikada topla oynama yüzdesinde Galatasaray, yüzde 80'i yakaladı. Ancak sarı kırmızılı takım, oyunun kontrolünü aldığı dakikalarda rakip kaleye şut çekemedi.

KONYA'NIN KADROSU AYNI

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, MKE Ankaragücü ile ligde oynanan karşılaşmanın ilk 11'ine göre takımını değişiklik yapmadı. 

Atiker  Konyaspor, karşılaşmaya Serkan Kırıntılı, Skubic, Uğur Demirok, Diagne, Zuta, Jonsson, Jevtovic, Ömer Ali Şahiner, Milosevic, Fofana ve Yatabare 11'i ile başladı. 

JOSEF SURAL UNUTULMADI

İstikbal Mobilya Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçın ardından Aytemiz Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Çek futbolcu Josef Sural, Konyaspor Kulübü tarafından unutulmadı.

Her iki takım futbolcuları Çek futbolcu Sural'ın fotoğrafının yer aldığı "Başımız sağ olsun Alanyaspor" yazılı pankartla sahaya çıktı. 

KONYASPOR'UN ANLAMLI KONUĞU

15 Temmuz'da darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Ömer Halisdemir'in ağabeyi Doğan Halisdemir, Konyaspor yönetimi tarafından onur konuğu olarak statta ağırlandı. Tribünlerde alkışlarla karşılanan Halisdemir'e sporseverler karanfil attı. 

Öte yandan yaklaşık 30 bin Atiker Konyaspor taraftarı, tribünde yerlerini aldı. Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurarak takımlarını destekledi.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasındaki Atiker Konyaspor-Galatasaray maçının ilk yarısı golsüz eşitlikle bitti.

12. dakikada Zuta'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Muslera'nın uzaklaştırdığı top Milosevic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun uzaktan vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

16. dakikada Diagne'nin pasında Feghouli'nin kaleyi karşı cepheden gören noktadan sert şutu az farkla auta gitti.

23. dakikada Milosevic'in ara pasında defansın arkasına sarkan Ömer Ali Şahiner, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda zayıf vuruşunda kaleci Muslera topa hakim oldu.

27. dakikada Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, altıpas içerisinde bulunan Fernadao meşin yuvarlağı ıskaladı.

45+2. dakikada Belhanda'nın havalandırdığı topu Ndiaye, Feghouli'ye indirdi. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.




Kaynak: Sporx