Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde Umut Bulut ile imzalanan sözleşmedeki 'opsiyon' maddesi, Galatasaray camiasında kriz çıkarmıştı. Taraftar tepkisi nedeniyle resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapılmış, basın mensupları önünde "Mukavelesi otomatik uzamasaydı da ben sözleşmesini yenileyecektim" şeklindeki açıklaması nedeniyle teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görevine son verilmişti. Ancak sarı-kırmızılı kulüpte geçtiğimiz sezon da benzer bir olayın yaşandığı ortaya çıktı.

150 BİN EURO BONUS KAZANDI

Cimbom'un 2.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Koray Günter, şu ana kadar çalıştığı 4 hocanın da ilk 11'ine giremedi. Buna rağmen bonservis ve maç başı ücretlerinin dışında 'bonus' gelir elde etti.

Galatasaray Kulübü'nün, 30 Ocak 2014 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamadaki bir detay dikkati çekiyor. 4.5 yıllık mukaveleye göre; Alman kulübü Dortmund'a, futbolcunun söz konusu süre boyunca 20 resmi maçta oynaması durumunda ilave 150 Euro, 40 resmi maçta oynaması durumunda ilave 150 bin Euro, 60 resmi maçta oynaması durumunda ise ilave 150 bin Euro ödeneceği imza altına alındı. 2013-2014 sezonunda 4'ü Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere 7, geçtiğimiz yıl 12'si lig, 7'si kupa olmak üzere 19, bu sezon da lig ve kupada birer maça çıkan genç stoper, toplam 28 karşılaşmada forma giydiği için şimdiden 150 bin Euro'yu (470 bin TL) cebine koydu.

BU SEZON 20 MAÇ OYNARSA 150 BİN EURO DAHA!

21 yaşındaki stoper, sarı-kırmızılılarda mücadele edeceği ilk 2 karşılaşmayla birlikte kulübe 150 bin Euro daha gider kalemi oluşturacak. Böylece Semih Kaya, Aurelien Chedjou ve Hakan Balta'dan formayı kapamayan oyuncu, 300 bin Euro ekstra ödeme alacak. Bu sezon 800 bin Euo garanti ve 5 bin Euro maç başı ücrete oynayan Koray Günter ayrıca, sözleşme süresi boyunca (31 Mayıs 2018'e kadar), bir sezonda 20 resmi karşılaşmada forma giymesi halinde 150 bin Euro bonusa hak kazanacak.

SABRİ 4.8 MİLYON TL'DEN VAZGEÇTİ

Sarı-kırmızılı takımın emektar futbolcusu Sabri Sarıoğlu, bu sezon 20 maçta oynadığı için sözleşmesi otomatik uzamasına karşın tepkiler üzerine bu hakkından vazgeçti. Bu karar, deneyimli futbolcu için 4.8 milyon TL'lik garanti ücretin iptali anlamına geldi. Galatasaray yönetimi, oldukça pahalı bu jesti, "Altyapıdan yola çıkan, en zor zamanlarda kaptanlık pazubandını taşıyan ve her şart altında Galatasaray için terinin son damlasına kadar savaşan oyuncumuza, sergilediği Galatasaraylılık duruşundan ötürü teşekkür ederiz. Kendisinin geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de bu forma ve arma için elinden gelenin en iyisini yapacağına olan inancımız tamdır" açıklamasıyla duyurdu.

(Kaynak: Radikal)