Şampiyonlar Ligi müziği, Türk Telekom'da yeniden yankılanacak ama 7 maçlık galibiyet hasreti bitecek mi; o çok belli değil..

Sonuçları önceden kestirmek güç olsa da temsilcimizin bir adım önde olduğunu söylemek de yalan olmaz. Geçen sezonun şampiyonu Lokomotiv Moskova, 7. haftası geride kalan Rus liginde ritmini bulabilmiş değil.

ÖNEMLİ YILDIZLARI VAR

2 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi alarak sadece 9 puan toplayabildiler. İki haftadır galibiyete hasret... Son maçında Dinamo ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Ne çok gol atan, ne de çok gol yiyen (5/5) bir takım..

Kasımpaşa galibiyetiyle yeni bir ivme yakalayan Galatasaray ateşli taraftarları önünde yeni bir destan yazmaya yakın... Ancak kadrosunda önemli yıldızlar bulunan rakibi karşısında Alanya ve Kasımpaşa maçlarının ikinci yarısındaki coşkulu futbolunu sahaya koyması da şart..

HOCANIN KAFASINDA TİLKİLER DOLAŞIYOR

Kasımpaşa karşısında Linnes, Ozan ve Donk'u sahaya sürerek Galatasaray'ı izlemeye gelen Lokomotiv Moskova antrenörünün kafasını karıştıran Fatih Terim, yarın çok daha komplike işler yapmaya hazırlanıyor. Yardımcıları bile Terim'in son kararı hakkında bilgi sahibi değil. İşte o alternatif varyasyonlar:.

4-1-4-1: Kasımpaşa maçında Donk'un tek ön libero ve Eren'in de önde tek santrfor oynamasından memnun kaldı. Bu sistem bazı rötuşlarla devam edebilir..

4-2-3-1: Çift ön libero oynatıp, önde Onyekuru, Emre Akbaba ve Rodrigues'le seri bir 3'lü kurabilir..

5-3-2: Ndiaye, Rodrigues ve Onyekuru'dan seri bir orta saha çıkarıp, Eren'in yanına da Emre'yi çekerek herkesi şaşırtabilir..

4-6-0: Eren'i kenara alıp, Emre, Donk, Ndiaye ve Fernando'yu ortada Onyekuru ve Rodrigues'i de kanatlarda kullanarak şaşırtabilir..

TERİM İLE SEMİN 16 YIL SONRA ÇARPIŞACAK

Yuri Semin'le Fatih Terim 16 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde bir kez daha karşı karşıya gelecek... 2002-03 sezonunda Galatasaray ile Lokomotiv Moskova, Şampiyonlar Ligi'nde yine aynı gruptaydı. Moskova'daki maçı Galatasaray 2-0 kazanmış, İstanbul'da ise Ruslar sahadan 2-1 galip ayrılmıştı..

AVRUPA İÇ SAHA PERFORMANSI

*Aslan, Şampiyonlar Ligi'nde sahasında yaptığı 52 maçta 21 galibiyet aldı, 14 kez mağlup oldu.
*Sahasındaki Şampiyonlar Ligi maçlarında 63 gol atarken kalesinde 67 gol gördü.
*Sarı-kırmızılı ekip, 1999-2002 yıllarındaki 13 maçta yenilgi yüzü görmezken bu dönemde üst üste 5 iç saha maçını kazandı.


Kaynak:Fotomaç