Ligin ilk yarısında istikrarsız performans gösteren Luyindama, Beşiktaş derbisinde yaptığı bireysel hatalar sonucunda takımının 2 gol yemesine neden olmuştu.

Maç sonrası Fatih Terim tarafından da eleştirilen yıldız oyuncunun yerine o günden beri stoper pozisyonunda Ryan Donk oynuyordu.

Kasımpaşa ve Alanyaspor maçlarında 11'e geri dönen Luyindama'yı, Terim'in nasıl tekrar kazandığının perde arkası aralandı. İşte detaylar...

HEMEN SAHAYA SÜRÜLMEDİ
Geçen sezon milli takımdaçapraz bağları kopan Kongolu stoper, 10 ay sahalardan uzak kaldı. 1.91 boyundaki Luyindama'nın dönüşü için acele edilmedi ve Donk'un arkasında yedek bekleyen tecrübeli savunmacı, bu süreçte bir hazırlık maçı ve bir kampa geç katıldı. Disiplini elden bırakmayan Fatih Terim de oyuncusunu tatlı-sert uyarsa da Luyindama'dan vazgeçmedi.

TEKMEYE KAFA SOKTU
İkinci yarı planlamasında yıldız futbolcuyu as takımda düşünen Terim, doğru zamanı bekledi ve fiziksel mücadele gerektiren Kasımpaşa maçında formayı verdi. Hocasını mahcup etmeyen Luyindama kalıcı olarak ilk 11'e girdi ve Alanya'da Muslera ile birlikte sahanın en iyisi olurken, tekmeye kafa atacak kadar hırslıydı.

MÜTHİŞ OYNADI
Son iki maçta ilk 11'de forma şansı bulan Luyindama, Alanyaspor karşısında 10, Kasımpaşa maçında ise 6 kritik atak uzaklaştıma yaptı. Luyindama girdiği 15 ikili mücadelenin de 10'unu kazandı.

Fotomaç

.