Galatasaray'a bu sezon katılan Brezilyalı stoper Maicon, sarı-kırmızılı formanın kıymetini bildiğini ve bunun hakkını vermek için çalışacağını söyledi.
sarı-kırmızılı futbolcunun konuşmasından satır başları şöyle:

-Galatasaray'dan teklif geldiğini duyunca ekstra biriyle konuşmaya gerek olduğunu hissetmedim. Ne kadar büyük bir camia olduğunu biliyordum. Hemen kabul etmek istedim.
– Hocamız görev verirse 13'ündeki resmi karşılaşmamızda sıkıntı olmadan oynayabileceğimi düşünüyorum.''

– Saha içinde lider olmak önemli. Bunu sadece ben değil herkesin üstlenmesi lazım. Dil açısından Muslera ile anlaştığım doğru ama diğer arkadaşlarımla da konuşarak yardımcı oluyorum.

– Benim için formasyonun önemi çok yok. Her taktikte, her formasyonda adapte olup oynamaya çalışıyorum. İster istemez bazı taktikler bazı oyunculara ters gelebilir ama son kararı verecek hocadır.

– 3 numaralı formanın ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Bu numaranın değerini vermek için her şeyi yapacağım. Fakat her şeyden önemli olan göğsünüzde taşıdığınız arma. İsimler geçici kulüpler ise kalıcıdır. Armanın hakkını vermek önemli.

-Taraftar beni nasıl bağrına bastıysa takım arkadaşlarım da aynı şekilde bağrına bastılar. Bu kadar sıcak karşılamayı ben de beklemiyordum. Uzun yıllardır burada gibi hissediyorum.

-Hem Gomis hem de Belhanda çok önemli isimler. Şu ana kadar izlenimim; saha içinde çok iyi oyuncu, saha dışında da çok iyi insanlar.

-Yüksek bonservis bedelinin ödenmesi hem hocanın hem de yönetimin bana duyduğu güveni gösteriyor. Onlar fedakârlık yaparak beni buraya getirdi. Ben de bunun sorumluluğunu hissediyorum.

– Bir an önce maçların başlayıp bana duyulan güveni boşa çıkartmamak için sabırsızlanıyorum. Büyük bonservis ödenen bir oyuncu değil büyük bir oyuncu olarak hatırlanmak isterim.