NTV Spor'da bulunan haberde;

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olacak Galatasaray'da Brezilyalı savunmacı Marcao, Nesine TV'ye açıklamalar yaptı.

SORU: Avrupa'nın ayağı en iyi stoperlerinden birisin ve bu sana çok önemli artılar kazandırıyor. Bunun için özel bir çalışma yapıyor musun?

MARCAO: "Çocukluğumdan gelen bir şey. Çok iyi antrenörlerle çalışma fırsatı buldum. Benimle her zaman yakından ilgilendiler, bana bir şeyler öğretmeye çalıştılar. Onlar sayesinde bu ayaklara sahip olduğumu söyleyebilirim."

SORU: Milli Takım'da Merih, Çağlar, Ozan Kabak gibi isimler var. Onları izliyor musun ve nasıl buluyorsun. Süper Lig'de sana göre iyi stoperler kimler?

MARCAO: "Üçü de çok kaliteli. İngiltere ve İtalya'da oynuyorlar. Çok güçlü ve kaliteli futbolcular. Türkiye Ligi için de Nelsson'u ve kendimi söyleyebilirim."

SORU: İdolün kim senin için?

MARCAO: "İdolüm ağabeyim (Dionatan Teixeira). Bizimle birlikte değil, hayatını kaybetti. Onu çok izledim, beraber çalışma fırsatım oldu. Sonuç olarak idolüm o."

SORU: Fenerbahçe-Galatasaray derbisi nasıl olur?

MARCAO: "Bu bir klasik. Bizim için çok önemli bir maç. Oradaki son maçlarda iyi oynadık. Bu hafta da bunu devam ettirmek istiyoruz. İyi hazırlandık, yine iyi bir sonuçla oradan çıkacağız."

SORU: Marcao için Şampiyonlar Ligi mi yoksa Copa Libertadores mi?

MARCAO: "Benim için ikisi de yüzde elli diyebilirim. Güney Amerikalı olarak Libertadores'i kazanmak isterim. Şu an Avrupa'da oynayan bir oyuncu olarak Şampiyonlar Ligi'ni de kazanmak isterim. İkisini de kazanmak istiyorum."

SORU: Transfer hakkında ne düşünüyorsun? Bir lig tercih etmek istesen hangi ligi tercih ederdin?

MARCAO: "Şu an Galatasaray'da mutluyum, buraya odaklanmış durumdayım. Tabii ki kontratımın sonuna yaklaştığımızda hem kulüp, hem benim için en iyi kararı vermeye çalışacağız. Şu an bu konuda böyle bir düşüncem yok."

SORU:  Derbi öncesi taraftara bir mesajın var mı?

MARCAO: "Biliyoruz yanımızda olamayacaklar bu maçta ama bize güçlü enerjilerini göndermelerini istiyoruz. O enerjiler sayesinde kazanmaya çalışacağız. Zor bir maç. Hem mental hem de oyun olarak zor olacak ama biz elimizden geleni yapacağız, elimizden gelen eforu göstererek."