Devre arası transfer döneminde Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Martin Benitez, sarı kırmızılı takımın transfer teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ara transfer döneminde Galatasaray'ın transfer etmek için yoğun mesai harcadığı Independienteli Martin Benitez, sarı kırmızılı takımın transfer teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Arjantin basınına konuşan Benitez Galatasaray'ın teklifi ile ilgili, "Benim için gerçekten zor bir zamandı. Çok yüksek meblağlar konuşuldu ve ben fakir bir aileden geliyorum. Teklifi kabul edip etmemek elbette benim ya da teknik ekibin elinde değil. Bana gelen transfer tekliflerini değerlendiren yönetimdir. Zor bir zamandı ancak Tanrı benim Independiente'de kalmamı istedi." ifadelerini kullanarak yönetimin transferine engel olduğunu ima etti.

Sezona kötü başladığını itiraf eden genç oyuncu, "Transfer görüşmelerinin ardından futbola odaklanmam biraz zor oldu. Bazen özeleştiri yapmak önemlidir ve ben sezona iyi başlamadığımı kabul ediyorum. Yeniden ilk 11'de forma giymek ve goller atmak için çok çalışıyorum. Şu anda sadece Independiente'ye ve takımımın şampiyonluğuna odaklanmış durumdayım." açıklamasında bulundu.

Mustafa Denizli'nin raporu doğrultusunda kadroya katılması istenen Martin Benitez'in transferi, bonservis bedeli konusunda anlaşma sağlanamaması nedeniyle gerçekleşmemişti. Bu sezon Independiente formasıyla sezona kötü başlayan Martin Benitez, takımıyla çıktığı 9 maçta henüz ağları sarsmayı başaramadı.