Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk etmiş ve Fernando Reges ve Garry Rodrigues'in golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Maç esnasında Jeremain Lens ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan ve bileğinden sakatlanan Linnes, oyuna sakat sakat devam etti. Garry Rodrigues'in attığı golde harika bir driblingle topu taşıyan Norveçli futbolcunun sakatlıktan ucuz kurtulduğu ortaya çıktı.
 
Basında yer alan habere göre; Norveçli sağ bek oyuncusu Linnes'in aldığı darbe, yaklaşık 2-3 cm daha aşağı gelseydi, ortaya çok daha ağır bir sakatlık çıkabilirdi. Böyle bir yaralanmada aşil tendonunun kopması ve bu durumda da sahalardan 1 yıl uzak kalmasının söz konusu olduğu bildirildi.


GALATASARAY'IN AÇIKLAMASI
 
Sarı-kırmızılı kulüp, geçtiğimiz pazar günü Beşiktaş maçında sakatlanan Mariano ve Linnes'le ilgili olarak dün remsi internet sitesinden bir açıklama yayınlamıştı.. Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle:
 
"Futbol takımımızın dün akşam Beşiktaş ile oynadığı maçta yaşadığı sağlık probleminin ardından oyuna devam edemeyen oyuncumuz Mariano Ferreira Filho’nun bugün yapılan tetkikleri sonrasında sağ uyluk kasık bölgesinde ikinci derece zorlanma, kas içi ödem ve kanama tespit edilmiştir.
 
Aynı maçta ayağına aldığı darbenin ardından aşil tendonu komşuluğunda derin yara oluşan ve ilk müdahalesi sağlık heyetimiz tarafından soyunma odasında gerçekleştirilen Martin Linnes’in ise dikişleri atılmıştır.
 
Her iki oyuncumuzun da tedavilerine başlanmıştır."