Bir süre önce Alman ekiplerinden Wolfsburg'un golcü futbolcusu Max Kruse, menajerler tarafından Galatasaray'a önerildi. Alman ekibinin kadrosunda düşünmediği Kruse için ön görüşme yapan Galatasaray kendisinden olumlu yanıt aldı ve Alman futbolcuyla her konuda anlaşma sağladı. Ancak Max Kruse bu anlaşmanın ardından birdenbire çark ederek Bild gazetesine Galatasaray'a gelmeyeceğini açıkladı.

Almanya'da düzensiz yaşantısı ve kötü alışkanlıkları ile bilinen 28 yaşındaki oyuncunun Sarı­ Kırmızılı takıma gelmekten Türkiye'deki darbe girişimleri nedeniyle vazgeçmesi aslında Galatasaray için büyük bir şans olarak gösterildi. Çünkü Max Kruse iyi bir futbolcu olmasına rağmen ülkesinde adı uyuşturucuya karışmış bir isim olarak biliniyor. Özel yaşantısı tam bir facia olan Max Kruse son dönemde 2 skandala imza attı. Bunlardan birinde kız arkadaşının bir seks videosu internetten yayınlandı.

 
Bunun dışında Kruse Berlin'de yaş gününü kutlarken bir kadın kendisiyle fotoğraf çektirmek istedi. Ancak Alman oyuncunun kadını darp ederek fotoğraf makinesini elinden aldığı ortaya çıktı. Max Kruse'nin bitmek bilmeyen kötü alışkanlıkları nedeniyle Löw tarafından kadroya alınmadığı belirlendi. Werder Bremen, St. Pauli, Freiburg ve Borussia Mönchengladbach ve Wolfsburg'ta forma giyen Kruse, Bundesliga'da çıktığı 166 maçta 42 gol kaydetti, 43 de asist yaptı. Kruse, geçen sezon oynadığı 30 maçta 11 kez fileleri havalandırdı.