Kariyerinin en önemli çıkışlarından birini yapan ve gol krallığına yürüyen Senegalli forvet, 2019 yılının ilk 3 ayında şanssızlıklardan kurtulamadı.

Başarılı futbolcu hem kulübünde hem de milli takımında arka arkaya üzüntüler yaşadı. İlk olarak Galatasaray'a gelmeden önce ligin ilk yarısında 17 maçta 20 golle Avrupa'nın bile en iyisi olan tecrübeli yıldız, sarı-kırmızılı takımda 5 maçta 3 gol attı ancak 2 sayısını penaltıdan bulabildi. 

Durgun ve düşüşte görüntüsüyle herkesi şaşırtan Diagne, bir ara taraftarlardan tepki bile aldı. Kasık sakatlığı yaşayıp, Erzurumspor maçında yedekte de kalan Senegalli oyuncu çok istediği milli takımda da talihsizliklere devam etti.

Senegal Milli Takımı'nın Mali ile oynadığı karşılaşmada omzunun üstüne düşerek oyunu terk etmek zorunda kalan ve sakatlanan 27 yaşındaki forvet, herkesi korkuttu. Hastaneye kaldırılan Diagne, üzücü bir süreçten geçti. 

KRİTİK SÜRECE GİRDİ

Ligde şampiyonluk hayali kuran ve Senegal ile de yaz döneminde Afrika Uluslar Kupası'na katılmak isteyen sarı-kırmızılı futbolcu, arka arkaya şanssızlıklar yaşayınca dikkat çekti. Ancak tüm bu sıkıntılara karşın ligde 22 maçta 23 golü olan, Galatasaray ile halen şampiyonluk şansını yürüten ve Afrika Uluslar Kupası umudunu koruyan Diagne için Nisan ve Mayıs ayları son derece kritik olacak. 



Kaynak:Milliyet