Mehmet Helvacı, Olağanüstü Genel Kurul haricinde Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Porto maçına da değindi..

Mehmet Helvacı'nın Radyospor'a yaptığı açıklamaların satır başları ise şu şekilde;.

"GRUPTAN ÇIKABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Galatasaray'ın deplasmanda Porto'yu yenebileceğini düşünüyorum. Bizim eksiklerimiz var ama onların da eksikleri var. Orta saha ve kanat oyuncularımız gol atabiliyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde oyuncularımız çok daha farklı bir motivasyonla oynuyorlar.
.
Dolayısıyla yenmek için sahaya çıkacağımızı ve yenebileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca her sonucun da telafisi var, içerde kazandığımız sürece gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum..

"6 PUANLA YOLUN YARISINI GEÇMİŞ OLURSUNUZ"

Bir deplasman galibiyeti müthiş olur. 6 puan toplayarak yolun yarısını geçmiş olursunuz.
.
Ayrıca rakiplerin size bakış açısı da değişecektir. Aksi bir sonuç da yine dünyanın sonu olmaz. İçerde oynayacağınız maçlarda telafi edebilirsiniz..

"ÖNCEKİ YETKİLERİN FAZLASI CENGİZ'E VERİLDİ"

Galatasaray başkanı, "Yapamadım" diye bir gerekçe öne süremez. Ayrıca GSTV ve medyada çeşitli yerlerde daha önce bu yetkilerin birçoğu için "gereksiz" demişti.
.
Daha önce yönetimlere verilen yetkiler ve hatta daha fazlası başkan Mustafa Cengiz'e verilmiş..

GALATASARAY ADASI HAKKINDA

Galatasaray Adası, dünyada eşi benzeri olmayan bir gayrimenkul. Diğer araziler de çok değerliydi ama yerine yenisini koyabilirsiniz. Galatasaray Adası'nın eşi benzeri yok. Galatasaray Adası el değiştirirse yerine koymak mümkün değil.
.
Bununla ilgili bir talepte bulunmak büyük yanlış. Başkana yetkiyi adayı satar diye vermemezlik yapmadık, başkan satmayacağım diyor ama Ada'yı bir şirkete sermaye olarak koymaktan bahsediyor..

"ADA İÇİN ASLA YETKİ VERMEYECEĞİZ!"

Bu Ada, Anonim Şirket'in malı olduktan sonra yeni gelen kişi bu adayı satmak isterse? Daha önce hiçbir yönetim bu yetkiyi istemedi..

İsterse de alamaz yani alamaz derken; biz hep muhalif kalırız. Galatasaray Adası hep tek olacaktır, biz de asla bu yetkiyi vermeyeceğiz..

"MUSTAFA CENGİZ'İN İŞ YAPMASINA MANİ BİR DURUM YOK"

Diğer maddeler de aşağı yukarı böyle şeylerdi. Özellikle Teknokent yapacağım diyor... Bence yapması çok zor ama bu yetki kendisine verildi, daha birçok yetki kendisine verildi.
.
Ada, tarihi kulüp binamız ve Otel arazisiyle ilgili yetki ise verilmedi. Diğer tüm yetkiler ise kendisine verildi ve iş yapmasına mani olacak bir durum yok..

"ASIL MADDEDE SORUN YAŞANMADI"

Başkanın bütçesiyle ilgili herhangi bir sorun yok ve bütçe isteği büyük bir çoğunluk tarafından kabul edildi. Yani asıl maddede sorun yaşanmadı. Kaldı ki burada yetkilerin hiçbirini vermesek bile futbolla ilgili bütün yetkiler Anonim Şirket'te..

Bu anlamıyla da bir sorun yok. Bütçedeki zararla ilgili konuşurken temkinli olmaya çalışıyorum. Biz de yönetimi anlamaya çalışıyoruz. Ama zarar için ,"İyi oldu" demek de mümkün değil..

SERMAYE ARTTIRIMI HAKKINDA

Galatasaray'ın sermaye artırımı yapmak gibi bir zorunluluğu yok. Ayrıca sermaye artırımı için para girişi olması lazım..

Eğer başkan bu gayrimenkulleri şirkete taşıyıp sermaye arttırımı yaparım diye düşünüyorsa böyle bir şey mümkün değil. Sermaye arttırımı için nakit girişi yapılması gerekiyor..

"KARAR OYLANIRKEN SALONUN YARISI DIŞARIDAYDI"

E Tipi üyelik 20.000 bin TL oldu, başkan her yerde taraftarı yüceltiyor ama onların üye olmasını zorlaştırıyor ve bu kabul edilmiş gözüküyor. Gerçi ben kabul edildiğine de inanmıyorum. .

Buna birinin dava açması gerekiyor. Çünkü toplantıya katılanların yarısından fazlasının onay vermesi gerekiyor. Bu karar oylanıyor ama o esnada salonun yarısından fazlası dışardaydı.

"ADALET VE ETİK SORUNU VAR"

E Tipi üyelikler için başvurular yapıldı ve daha önce 10 bin TL ödeyerek üye olmak için başvuranlar bir anda karşılarında 20 bin liralık bir üyelik bedeli görecekler. .

Burada bir adalet ve etik sorunu var. Bu artışlar 20 bin liradan maksimum 300 bin euroluk bir girdi olacak. Böyle bir kulüp için bu tavır doğru değil..

"KULÜBE ÜYE OLMAYI ZORLAŞTIRIYORLAR"

Bizi liseci olmakla eleştiri yapan arkadaşların bir kısmı bu yönetimde ve dışardan üyelikleri 20 bin lira yapmış durumdalar. Kameraların önünde farklı, kameraların arkasında farklı konuşmuş oluyorlar..

Galatasaray'a her yıl 400 ile 700 arasında üyelik başvurusu oluyor. Liseci yapıya itiraz ettiğini söyleyenler bugün kulübe üye olmayı zorlaştırıyorlar..