Radyospor'dan Özgür Sancar'ın edindiği bilgiye göre, sarı kırmızılı yetkililer, Chelsea'nin Nijeryalı defansif orta saha oyuncusu John Obi Mikel'in temsilcileriyle, bir kez daha, temasa geçti.

İLK GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

İlk yapılan görüşme Chelsea'nın yüksek bonservis ücreti ve Obi Mikel'in yıllık ücret talebi nedeniyle (4.5 milyon Euro) nedeniyle anlaşmayla sonuçlanmamıştı. Ayrıca Jose Mourinho, alternatif bir oyuncu olarak gördüğü için rezervde tutmak istiyordu.

MELO'NUN TUTUMU, İKİNCİ GÖRÜŞME

Ancak ikinci görüşmede sarı kırmızılılar futbolcuyu ücret konusunda iknâ etmeyi başardılar. Takım için dengeleri bozmak istemeyen idareciler, Melo'nun aldığı ücreti emsal olarak futbolcuya sundular. Tecrübeli oyuncunun da Galatasaray'ın vizyonu ve Şampiyonlar Ligi takımı olması, Türkiye ve İstanbul'daki yaşamla ilgili pozitif düşünceleri sebebiyle bu talebi olumlu karşıladığı öğrenildi.

Obi Mikel menajerine, daha önce de, Türkiye'de oynamak istediğini söylemişti.

KİRALAMA SEÇENEĞİ DE SÖZ KONUSU

Futbolcunun iradesinin Galatasaray'dan gelen teklifi kabul etmek yönünde olması nedeniyle Chelsea'nin de transfer ücreti konusunda esneklik sağladığı öğrenildi. Londra temsilcisi rakamı 7 milyon Euro'ya çekti.

Bu fiyat üzerinden görüşmeler devam ediyor. Galatasaray'ın için Nijeryalı oyuncuyu, satın alma opsiyonu alınmak kaydıyla, 1 sezon kiralık olarak transfer etme seçeneği de bulunuyor.

John Obi Mikel, Emenike'nin gittiği Dubai takımı Al Ain yıllık 5 milyon Euro vaadiyle transfer teklifinde bulunmasına rağmen bunu kabul etmemişti.