Ülkemizi Cengiz Ünder ile birlikte Serie A ekibi Roma'da formayı terleterek temsil eden milli oyuncumuz Mert Çetin, Roma forması altında büyük başarılar elde etmek istediğini ifade ederken Serie A'da ve Şampiyonlar Ligi'nde güzel şeyler olacağına inandığını belirtti.

Sezon başından Gençlerbirliği'nden İtalya'nın yolunu tutan ve Milli Takım'da da görev alan 23 yaşındaki defans oyuncusu Mert Çeti, Ocak ayı transfer döneminin en çok takip edilen oyuncularından oldu.

Adı Süper Lig takımlarından Galatasaray başta olmak üzere birçok kulüp ile anılan genç oyuncu İtalya'daki yaşamı, Roma taraftarının kendisine yaklaşımı ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Mert Çetin yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı; ''Paulo Fonseca ile aramızdaki ilişki bence iyi çünkü bana güvendiğini hissedebiliyorum. Asıl bölgem olan stoper mevkisinin dışında zaman zaman sağ bek olarak zaman zaman da orta sahada görev yaptığımda hocanın bana olan güvenini boşa çıkarmadığımı hissediyorum. Fonseca'nın nerede boşluk olursa, nerede görev verirse, beni oynatmak için can attığını görebiliyorum.'' şekilde konuştu.

Çetin açıklamalarına şu sözler ile devam etti; ''Hocanın bana verdiği şansı ben de en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ediyorum. Benim yine forma şansı geleceğine inancım tam. Yine inanıyorum ve eminim ki o şansı da en iyi şekilde değerlendireceğim. Formayı sırtıma geçirdikten sonra da bir daha geri bırakmamak için elimden geleni ortaya koyacağım.Ben kariyerimle ilgili olarak adım adım ilerliyorum. Öncelikli hedefim de Roma'da kalıcı olabilmek  Uzun yıllar Roma formasını giyebilmeyi istiyorum. Bu forma ile birlikte büyük başarılara imzamı koymayı istiyorum. İnanıyorum ki hem Serie A'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde güzel şeyler olacak." 

Roma ile olan sözleşmesi 2024 yılının haziran ayında sona erecek olan milli oyuncu Mert Çetin bu sezon 2'si ilk 11'de 2'si sonradan oyuna dahil olmak üzere 4 karşılaşmada forma şansı yakaladı. Milli futbolcunun görev yaptığı karşılaşmalarda başkent ekibi hiç yenilgi görmezken 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: Asist Analiz