Galatasaray'ın ara transfer döneminde Mısır'In Zamalek takımından kadrosuna kattığı Mostafa Mohamed, gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.

Sarı-Kırmızılı forma ile çıktığı 4 maçta 4 gol atan ve Kadıköy'deki Fenerbahçe galibiyetinin mimarı olan Mohamed, şimdiden taraftarın sevgilisi olmuş durumda.

Bu performansıyla dikkatleri üzerine toplayan 23 yaşındaki Mısırlı golcü için şimdiden bonservisinin alınması yönünde çalışmalar başlarken, flaş bir iddia ortaya atılırken Mısırlı bir gazeteci, oyuncunun sözleşmesinde 4 milyon Euro'luk satın alma bedelinin üzerinde kulübü Zamalek'e bir teklif gelmesi halinde, Galatasaray'ın bu bedeli ödemesi gerektiği aksi durumda oyuncunun farklı kulübe satılabileceğini kaydetmişti.

Bu gelişme sonrası Abdurrahim Albayrak yaptığı açıklamada, "Mostafa Mohamed için kimse endişe etmesin. Galatasaray, 1 Temmuz 2022'ye kadar 4 milyon doları ödediği takdirde bonservisini alıyor. Bu parayı bugün ya da yarın da verebilir ve tüm soru işaretlerine noktayı koyabiliriz. Ancak ortada kafa karışıklığına yol açacak bir durum yok. "Kiralama bedeli 2 milyon dolar ve kulübümüz UEFA Finansal Fair Play çerçevesinde hareket ediyor. Zaten bu nedenle kiralama+satın alma opsiyonu şeklinde bir sözleşme yaptık. Bir kulüp gidip Mısır kulübü Zamalek'e 4 milyon dolardan fazla teklif etse de oyuncuyu alamaz." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak farklı bir iddia ortaya atıldı. Buna göre herkes Zamalek'ten 2 milyon dolar karşılığında 1.5 yıllığına kiralanan Mohamed için 4 milyon dolar olarak belirlenen satın alma opsiyonu için tarihi Temmuz 2022 olarak biliyordu. Oysa anlaşmaya göre bu tarih Aralık 2021 

Buna göre Galatasaray, 31 Aralık 2021'e kadar Mısır kulübüne 4 milyon dolar ödemesi halinde Mostafa Mohamed'in bonservisine sahip olacak.

Cimbom eğer bu tarihi geçirirse, Zamalek 1 Ocak 2022'den itibaren tüm talip kulüplerle görüşecek ve oyuncusunu istediği fiyata satabilecek.

Fotomaç