Galatasaray'da sadece 2 özel maçta oynayan Grosskreutz tam işe yarayacağına yakın mızmızlık çıkarıp Almanya'ya dönmek istediğini söylemişti.

Ve sonunda Alman oyuncu ; G.Saray'da hiç bir resmi maçta oynayamadan ; Stuttgart ile anlaştı, böylece ister istemez belirsiz bir durum içine giren Galatasaray’da yüzler güldü. Lisansı yetişmediği için ligin ilk yarısında oynatamadığı Alman futbolcunun kaçarcasına ayrılmasıyla ikinci şoku yaşayan sarı-kırmızılılar, ne zarar edecek ne de kâr yapacak.

Sarı-kırmızılı ekip bu transferden 2.6 milyon euro (yaklaşık 8 milyon TL) elde edecek.
Ailesine yakın bir kulüp arayan ve bu yönü komedi olarak işlenen 27 yaşındaki oyuncu bir süredir kulüplerle görüşmede bulunuyordu ve sonunda Stuttgart ile anlaşma sağladı. Alman ekibinin Galatasaray’la temasa geçerek, oyuncu için ödenen bonservis ile beraber Grosskreutz’a verilen paraları karşılamaya hazır olduğunu bildirdi.

Galatasaray, oyuncunun bonservisi için Dortmund’a ödenen 1.5 milyon euro ile beraber, futbolcuya yapılan ödemeleri ve masraflarını da istedi. Futbolcuya yarım sezon için verilen 925 bin euro ile birlikte, Galatasaray’ın yaptığı diğer harcamalar da listeye eklendi.

GALATASARAY , KEVIN İÇİN ÖDEDİĞİ KİRALARI DA + ALMANYA'YA GİTTİĞİ UÇAK BİLETİ PARALARINI DA GERİ ALACAK

Lisansının çıkmamasından dolayı kulübü kusurlu gören bu boş dönemde sürekli olarak Almanya’ya giden Grosskreutz, gidiş-dönüş biletlerini de Galatasaray’a aldırmıştı. Cim-Bom, Stuttgart ile yaptığı pazarlıkta bu giderleri de hesaba kattı. Grosskreutz için tutulan evin kirasıyla beraber ortaya çıkan toplam, 2.6 milyon euroyu (yaklaşık 8 milyon TL) buldu. Cim-Bom böylece, 27 yaşındaki futbolcu için yaptığı bütün ödemelerin karşılığını almış olacak.

Kevin Grosskreutz, Galatasaray formasıyla sadece iki özel maça çıktı. Alman oyuncu ailesini özlediğini söyleyerek ülkesine gitti.

Kaynak: Milliyet