Sarı-kırmızılı kulüpte  operasyonunu yürüten Sportif Direktör Cenk Ergün, bu konudaki başarılarını, işi son ana bırakmamalarına bağladı. Ergün'den satır başları şöyle:
 Transferde erken davranmasaydık, eldeki bütçeyle, bu oyuncuları alamazdık.
 En zorlandığımız isim Feghouli oldu.
 Latovlevici en başından beri listemizde vardı.
 Carrasso'yu 5 aday arasından seçtik. Antrenörlerimizin tercihi.  çok sevindi.
 Konoplyanka'yı şimdi sorduk, "40 milyon Euro" dediler. Sezon başı çok ucuzdu.
 , Donk ve diğerleri kalacak.
 Rodrigues geçen sezonun son maçında, "Benimle ilgili görüşünüz nedir?" diye sordu. Biz de 'Sana güveniyoruz' dedik. Kampta iyi çalıştı ve çok iyi performans gösteriyor.
 Ayağımızı yere sağlam basacağız. 3 maçta 9 puan güzel ama henüz yolun başındayız. Daha çok çalışacağız ve kesinlikle havaya girmeyeceğiz.

1+1 yıllık sözleşme yapılan Latovlevici, "G.Saray'da Hagi ve Popescu'nun ortaya koyduğu performansı sergilemek istiyorum. Başarımın temel etkeni çalışmak" diye konuştu.

G.Saray'ın M.City'den kiraladığı , "İhtiyaç duyulması halinde sol bekte görev yapar mısın?" sorusunu, "Tercihim değil ama karar hocamızın" şeklinde yanıtladı.

Bonservisi elinde olan ve 600 bin Euro karşılığı 1 yıllık imza atan 35 yaşındaki Carrasso, "Birçok teklif aldım. Ancak şu anda G.Saray'da olmam önemli. Buraya gelişim 3-4 yıllık bir maraton" dedi.

G.Saray, 17'lik golcü aldı
Galatasaray Kulübü, transferin son gününü hareketli geçirdi. Sarıkırmızılılar, U21 takımından stoper ve sol bek pozisyonlarında oynayan Sefa Özdemir'le üç yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Aslan, ayrıca 3. Lig ekibi Manavgatspor'da forma giyen 17 yaşındaki forvet Kazım Çelik'i renklerine bağlarken, 22 yaşındaki file bekçisi İsmail Çipe'yi Karagümrük'e kiraladı.