Fernando Muslera, 2011 yılında geldiği Galatasaray’da önmeli başarılara imza attı. 31 yaşındaki kaleci, birincil iki sezonunda üstünlük sevinci yaşadı. 2014-2015’te 4. yıldızı takan tarihi kadroda yer aldı.

Sarı-Kırmızılı ekibin son 3 şampiyonluğunda en büyük pay, Uruguaylı kalecinin oldu. Muslera, ilk senesinde bayağı sezonda görev yaptığı 33 maçın 17’sinde kalesini gole kapatarak rekor kırdı. Süper Final’deki 6 maçın 3’ünde de aynı performansı sergiledi. Ertesi sezon da müthiş performansıyla göz doldurdu.

TERİM-TAFFAREL ETKİSİ

2014-2015’te gelen şampiyonlukta ise Muslera bilhassa son haftalardaki harika kurtarışlarıyla adeta takımı sırtladı. 31 yaşındaki kaleci, Fatih Terim ve Taffarel’in geri dönmesinin peşinde bu sezona da damga vurmaya başladı.

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Trabzonspor, Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında kalesine gelen 17 şutun 16’sını kurtardı. Geçtiğimiz hafta Aytemiz Alanyaspor deplasmanında da mükemmel bir performansa imza attı. Muslera’nın ‘üstünlük modu’na geçmesi, Sarı-Kırmızılı taraftarlar için mutlu sonun habercisi oldu.