Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın yarın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Schalke maçı öncesi Almanya yolculuğu öncesinde havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta cuma günü Fenerbahçe ile oynanan olaylı derbi maç hakkında konuşan Cengiz'in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

"Taraftarımız nefretlerini ve kinlerini yok etmesinler ama saklı tutsunlar!"

"İkinci başkanımız, teknik direktörümüz, hatta hızını alamayan bir yönetim kurulu üyesmiz sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapmış. Bunlar üzerine ekleyeceğim şeyler var tabii ancak Schalke maçı öncesi bu açıklamayı yapma sebebim konsantrasyon. Önümüzde Galatasaray ve Türkiye'nin temsil açısından geleceğini yakından ilgilendiren bir durum var. Bu yüzden Schalke maçına odaklanalım. Galatasaray ve kulüplerimizin kurtuluşu, Şampiyonlar Ligi'nden gelecek gelire bağlıdır. Schalke maçından önce konsantrasyonumuzu bozmayalım. Bütün taraftarıma sesleniyorum; yapılan haksızlıkları unutmasınlar ama kin ve nefretle takılı kalmasınlar. Nefretlerini ve kinlerini yok etmesinler ama saklı tutsunlar."

"Ali Koç'a tribünlerin neden boşaldığını sordum ve..."

"Derbi maçta Fenerbahçe tribünler neden boşalıyor diye Sayın Ali Koç'a sordum. O da 'Bir arkadaş vefat etmiş, tribünler hastaneye gidiyor moralleri bozulmuş.' deyince benim de moralim bozuldu, maçın tadı kaçtı."

"Dilerdim ki 7-0 olsun, 6-0 psikozunu bozalım"

"Çok değerli bir derbi oynadık. Taraftar şunu gördü: Değerli rakibimizin içinde bulunduğu durum, puanı, sıralaması ne olursa olsun... Çok değerli bir rakibimiz olduğunu gördük. Dilerdim ki 2-0'lık skor 7-0'a ulaşsın, 6-0 psikozunu bozalım... Bütün dileğim budur."

"Genele baktığımızda haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz"

"Hakem genel anlamda Galatasaray aleyhine kötü bir yönetim gösterdi. Rakibimiz de ilk gol öncesi korner kararı yanlıştı diyor ama genele baktığımızda biz bir haksızlığa uğradığımıza inanıyoruz. Maçın hakemi, bir dakika süren bir itişmeyi görmedi. Görse, müdahale etseydi bu üzüntü duyduğumuz maç sonundaki olaylar yaşanmazdı."

"Yangını çıkaran Soldado ve Jailson"

"Yangını çıkaran bir İspanyol kardeşimiz. Yangını çıkaranla, yangına bırakın benzini dinamit atan Brezilyalı kardeşimizle bu yangına tepki gösteren ve bu yangını önlemeye çalışanları disiplin kurullarının bir tutmamasını diliyorum. Testiyi kıranla suyu getireni bir tutmamalısınız. Bir takımı tutabiliriz, hakem de olabiliriz, disiplin kurulu üyesi de olabiliriz. Adalet, herkes için herkese her zaman gereklidir. Disiplin kurullarının bu objektif kriteri uygulayacağına inanıyorum."

"Aynı hakem aynı hataları üst üste yapmakta"

"Aynı hakem, aynı hataları üst üste yapmakta. Maçın içinde üzüldüğüm en büyük nokta, bizim futbolcumuza ceza sahasında yapılan hareketin penaltıyla cezalandırılmaması, hatta VAR'a bile gidilmemesi. Acaba VAR hakemleri düzgün davranıp orta hakemi uyardı ve hakem mi gitmedi? Yoksa VAR orta hakemi uyarmadı mı? Bu çok acı bir durum."

"Kimse bizi ve seyircimizi test etmesin!"

"Yabancı oyuncular Türklerin patlama karakteri bilmiyor. Toplumsal gerginliği bilmiyor. Bizim ülkemiz sıkıntılar içinde. Ülkemiz bu coğrafyada büyük dertler içinde. Bu dertler içinde bizim tek deşarj olacağımız yer futbol ve futbolun tahrike gelmemesi gerekir. Bakın orada 50 bin kişi vardı. Sakın kimse bizim sakinliğimize, efendiliğimize ve tevazumuza güvenip bizi ve seyircimizi test etmesin! Bizden de kontrolsüz tepkiler verilmiş olabilir. Ama soyunma odalarında olsun, koridorlarda olsun haksız ve hukuksuz hiçbir şey olmamıştır. Teknik direktörümüz özellikle ayırmak için sahaya girdi. İkinci başkanımızın fiziksel rahatsızlıkları var. Baygınlık geçirdiği için serum takılma durumu oldu, insanlar onu bile yanlış değerlendirdi."

"Seni sevmeyen ölsün tezahüratı..."

"Vefat eden insandan kimsenin, Fenerbahçeli yöneticilerin bile haberi yoktu. 'Seni sevmeyen ölsün' tezahüratı kasıtlı yapılmış gibi gösterildi. Lütfen acının üzerinden prim yapmayın. Acının üzerinden rakibinizi zorlamayın. Bunlar yanlış."

"Hasan Şaş güneyli bir karakter, oluyor böyle şeyler"

"Hasan Şaş güzel bir açıklama yaptı. Hatalı olduğunu kabul etti. Olabiliyor. Güneyli bir karakter... Oluyor böyle şeyler, Türk karakteri. İşte ben bunu diyorum. O yabancıların dikkat etmeleri gerekiyor. Vurkaçla olmaz, sen gerilla değilsin! Bu yakışmadı. Sakın belli oyunculara suç atıyorum diye sanılmasın. Ama hakem başta olaya müdahale etse bu yaşananların hiçbiri olmayacaktı."

"Tahrik unsuru, hukukta en önemli unsurlardan birisidir"

"Schalke maçı öncesi konsantrasyon bozulsun istemiyorum ama algı yönetimi yapmayın. Rakibinize verilecek cezalarla, veya rakibinizin zor duruma düşmesinden ötürü mutlu oluyorsanız sizde bir eksiklik vardır. Bu ülkede bir kurulu düzen varsa bunlara uymamız gerek. Biz, disiplin kurullarının adil, doğru kararlar vereceğine, tahriki ve yangını çıkaranları ön plana çıkaracaklarına inanıyoruz. Tahrik unsuru, hukukta en önemli unsurlardan birisidir."

"VAR sistemi kurulduğundan beri lehimize yapılmış bir hata yok!"

"Acıdır ki, VAR sistemi kurulduğundan beri bizim lehimize yapılmış hiçbir hata yok! Nedense yapılan tüm hatalar Galatasaray aleyhine. Diğer takımlara da oluyor tabii hatalar..."