Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz gündemdeki birçok konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin Vedat Muriç transferleri ile ilgili olarak, "'Biz bir futbolcuyu almıyorsak, veremediğimizden değil, vermediğimizdendir. Galatasaray istese hepsini alır. Galatasaray her zaman gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Emre Mor transferi için ise, "KAP açıkaması yapıldı mı? Hayır. KAP açıklaması olmadan bir şey diyemiyoruz. Emre Mor yetenekli bir oyuncu. Yetenek ve karakter çok önemlidir. Emre Mor yurt dışında çok acılarla büyümüş bir kardeşimiz. Kendi yuvasına geldiğine inanıyoruz. Ben şu anda resmi bir açıklama yapmıyorum. KAP'ı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahkeme süreci hakkında da konuşan Mustafa Cengiz: "Burada sürecin kesintiye uğramaması için biz o anda bırakabilirdik, seçim yapabiliridk. Ama şampiyonluğa yürüyorduk ve ödemelerimiz vardı. Bunların sonuçlanmasını bekliyorduk. Anadolu'da bir deyim var. Biz namus belası taraftarın bize desteği, özellikle camianın bize verdiği 2500 oy emaneti var. Galatasaray'ı nitekim şampiyonluğa taşımakta katkımız oldu. Geçen yıl şampşiyon olan kim, kupayı alan kim, Türkiye Kupası'nı alan kim. Süper Kupa'da var." ,dedi.

Ayrıca Fatih Terim'in tazminatı için ise sert ifadelerde bulunan Cengiz, "Dante'yi bilirsiniz. İlahi Komedya'yı yazdı. Yaşasaydı bunu yeniden yazardı. Çocukların kumbarasındaki paraya talip olanlar ile çocukların kumbarasına para koyanlar eş durumda görülüyor." sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Kaynak: TRT Spor