Galatasaray'ın eski divan başkanı Metin Aslan, disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından savunmasını vermek için Cuma günü kulübe gitti. Ancak ifade veremedi.
Divan Kurulu toplantısında Başkan Mustafa Cengiz’in Divan Başkanı Eşref Hamacıoğlu ile atışması ortamı germişti. Pek çok çevreden Başkan Cengiz’e, Metin Aslan için “soruşturmayı durdur” çağrısı yapıldı. Ama sonuçsuz kaldı. Camiada konuşulan ise “Aslan’ın ceza alması, Cengiz’in başkanlığının sonu olur.”  

“CENGİZ, POLAT GİBİ İBRA EDİLMEMEYİ İSTİYOR”! HIRSLANDIRDI

114 Galatasaray Lisesi mezununun kulübe üye yapılmaması nedeniyle Cengiz’e kızgın olan Liselilerin, Aslan’ın disiplin cezası alması durumunda 23 Mart’ta Mustafa Cengiz’i mali yönden olmasa bile idari yönden ibra edilmesi için çalışacakları bildirildi. Hatta Liselilerin konuştuğu, “Polat, ibra edilmemeyi kendisi istemişti. Tavrı ve tutumuyla bunu yapmıştı. Mustafa Cengiz şimdi aynısını yapıyor” iddiasındalar.

Bu da İnan Kıraç’ın başkan olmasını istediği Hamamcıoğlu’na olan baskıları artıracak. Aday olmayacağını açıklamasına rağmen Hamamcıoğlu’nun özellikle Başkan’ın kürsüden kendisine söylediği sert söylemler yüzünden oldukça hırslandığı konuşuluyor.

MUSTAFA CENGİZ’E İSTİFA ET YENİ YÖNETİM KUR DENECEK

Son günlerde konuşulan ise 23 Mart’taki genel kurul öncesinde camianın  önemli isimlerinden Hayri Kozak, Doğan Hasol, Alp Yalman, Faruk Süren’den bir veya birkaçı ile adı henüz netleşmeyen bazı genel kurul üyelerinin Mustafa Cengiz’le bir toplantı yaparak, “istifanızı verin, yeni bir yönetim kurun. Seçime girin ve yeniden başkan olun” çağrısı yapacakları oldu.



Kaynak:Fotospor