Mali yönden ibra edilen Mustafa Cengiz yönetimine, yönetimsel anlamda ibrasızlık kararı çıkmıştı... Bu karara mahkeme tedbir koyarken, Galatasaray yönetiminin son 10 yılı baz alındığında katettiği yol net bir şekilde ortaya çıktı. On yıl önce 100 milyon TL'lik zarardan 80 milyon TL'lik kara geçildi. Brüt kar yine 270 milyon TL ile son on yılın rekoru. Yine faaliyet geliri de 188.9 milyon ile son on yılın en iyisi.

Bir başka rekor ise bankaya olan borçlardan kur farklarını ve faiz giderlerini düşüldüğü zaman ortaya çıkan 81 milyon TL. 59 milyon TL'lik zarar yine son on yılın TL zararı. Hasılatta da son on yılın rekorunu kıran Galatasaray yönetimi, 778 milyon TL kredi kullanırken, karşılığında 1 milyar 108 milyon TL'lik kredi kapaması yaptı.

Galatasaray sadece 46 milyon TL kırdırma faizi ödüyor

Galatasaray yönetimi dernek statüsünde olduğu için bankalardan daha uygun oranda fazile kredi alıyor. Bu rakam şu an için 79 milyon TL faiz miktarı. Bu da Galatasaray Derneği'nin, Sportif AŞ'ye borcu olarak görünüyor.

Galatasaray yönetiminin faiz açığının 46 milyon TL'si satılan Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut’tan kesmiş olduğu 508 milyon TL'lik bölümün kırdırılmasından oluşan kırdırma faizi.



Kaynak:Fotospor