Galatasaraylı Yuto Nagatomo, beş yıl aradan sonra attığı ilk golü Japon basınına yaptığı açıklamada yorumladı.

Uzun süren sakatlığının ardından sahalara golle dönen Yuto Nagatomo, 5 yıl aranın ardından fileleri bulan vuruşuyla ilgili Japon basınına açıklamalarda bulundu. Mariano'nun ortasına düzgün bir kafa vuruşu yaparak takımının üçüncü golünü atan Nagatomo "Sakatlığımın ardından sahalara golle dönmek beni çok mutlu etti. Hem de bu gol, şampiyonluk için mutlaka kazanmamız gereken bir maçta geldi. Beş yıl aradan sonra golle buluşmuş olmam da tabii ki önemliydi" dedi.
 
‘Uzun zaman önce bunu düşünmüştüm’ 
Japon futbolcu şöyle devam etti: “Uzun süre önce aslında böyle bir performans sergilemenin, goller atmanın hayalini kurmuştum. Mariano ortayı açtığında yalnızca topa doğru hareketlendim ve zamanlamayı ayarlamam yeterli oldu.” 
 
‘İyileşmede 3 dış destek’ 
Sakatlıktan dönüş sürecini de anlatan deneyimli futbolcu kulüp dışında kendisinin de bireysel olarak iyileşme süreci için ekstradan uğraş verdiğini söyledi “Fiziksel çalışmalarıma yardımcı olması için Japonya’dan bir hocanın desteğini aldım, ayrıca bir de yemek desteği aldım. Ailemden de mental destek aldım. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.  



Kaynak:Skorer