İLK ÖNCE LUYINDAMA VE ANDONE

Sarı kırmızılıların bu doğrultuda ilk aşamada geçirdiği çapraz bağ sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Christian Luyindama’nın sözleşmesini dondurup lisansını askıya alması bekleniyor. Ayrıca sakatlığı nedeniyle 2 aydır formadan uzak kalan ve tedavisine yurtdışında devam eden Florin Andone’nin kiralandığı Brighton & Hove Albion’a geri gönderilmesi gündemde. Kulüp doktoru Yener İnce’nin, Rumen oyuncunun tetkiklerini yaptıktan sonra performans raporunu teknik ekip ve yönetime ileteceği, bu rapora göre kesin karar verileceği öğrenildi.

PİYASASI EN YÜKSEK İSİM NZONZİ

Ayrılması gündemde olan isimler arasında piyasası en yüksek olan isim ise tartışmasız Steven Nzonzi. Sezon başında Cengiz Ünder ve Mert Çetin’in takımı Roma’dan büyük beklentilerle kiralanan Nzonzi, sarı kırmızılı formayla bir türlü beklenen performansı gösteremedi. Galatasaray formasıyla Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 15 maça çıkan Fransız orta saha oyuncusu, 1 asist kaydedebildi.

PARIS SAINT-GERMAIN MAÇI SONUNU GETİRDİ

Nzonzi’nin Galatasaray kariyerini bitiren maç ise UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Paris Saint-Germain müsabakası oldu. Sarı kırmızılıların deplasmanda 5-0 kaybettiği maçın ardından basın mensuplarına kısa ve ilginç bir demeç veren Fransız oyuncu, soğuk tavrıyla dikkat çekmişti. PSG maçından birkaç gün sonra ise antrenmanda sergilediği tavırlar 31 yaşındaki oyuncunun sonunu getirdi. Teknik direktör Fatih Terim, Florya’daki idman esnasında takım arkadaşlarına karşı saygısız bir tutum sergilemesi sebebiyle Steven Nzonzi’yi süresiz kadro dışı bıraktı.

MOYES ÇOK İSTİYOR

İngiliz Daily Mail gazetesindeki Simon Jones imzalı habere göre, teknik direktörlüğe David Moyes’u getiren Premier Lig ekibi West Ham United, Nzonzi’yi kadrosunda görmek istiyor. Haberde Roma’nın, Nzonzi’yi yeniden kiralayacak takımlardan 3.5 milyon euro kiralama bedeli talep edeceği belirtilirken, Fransız oyuncunun da Premier Lig’de forma giymeye sıcak baktığı kaydedildi. Ayrıca haberde Steven Nzonzi’nin ailesinin Londra’da yaşadığı ve oyuncunun kariyerini ailesiyle birlikte sürdürmek istediği belirtildi.

KAYNAK:(AsistAnaliz)