Sarı Kırmızılı oyuncu Henry Onyekuru, grip ve soğuk algınlığı gibi düşünülerek kafileyle birlikte Antalya’ya gitse, Onyekuru canından olabilirdi.

Galatasaray'a katıldıktan sonra ateş şikayeti bulunan Henry Onyekuru, Aslan’a imza atmadan önce ülkesine gitmesini dikkate alan doktorlar, Onyekuru’ya test yaptı. Ancak Sarı Kırmızılı oyuncu Onyekuru’da yapılan testler sonrası sıtma parazitine rastlanmadı ve sonuçlar negatif çıktı.

Fakat geçmeyen ateş şikayeti üzerine Galatasaray’ın sponsoru olan hastanesi Liv Hospital ve Sağlık Kurulu, Onyekuru’yu tedavi altına aldı ve bir test daha yapıldı.

Nijeryalı oyuncu Onyekuru'nun Sağlık Bakanlığı’na yollanan 3. testinde sıtma paraziti pozitif çıktı. Onyekuru’nun hastanede hemen tedavi altına alındığı belirtildi.

Henry Onyekuru’nun sahalara dönüş süresi belirli değilken, ölüm riski bulunan bu rahatsızlığı nedeniyle 3 ile 4 hafta sonra takıma katılabileceği tahmin ediliyor.

Sıtma paraziti nedir ?

Sıtma, Plazmodium şeklinde adlandırılan, tek hücreli ve hücre içi parazitiyle oluşan hastalıktır. Hastalığın paraziti, alyuvarlar ile karaciğer hücrelerini tutar. İnsan kanıyla beslenme ihtiyacını gideren sivrisinekler vasıtasıyla veya bu hastalığı taşıyan yahut paraziti vücudunda bulunduran insanlardan alınarak, bulaşan parazit sağlam insanları da hasta durumuna getirir.

Sıtma paraziti; malariae, vivax, falsiparum ile ovale isimleriyle 4 farklı türe ayrılır. Bunların ismi vivax olanı, üç gün aralıklarla nöbet geçirten türdür (tersiyana sıtması) Ölüm riskinin en az olduğu sıtmadır. Bundan dolayı benign sıtma ismiyle de anılmaktadır. Türkiye'de görülen yerli sıtma hastalığı da bu türdendir.

Kaynak: İnternet Spor