Belçika’da bu hafta sonu Onyekuru’nun iki eski takımı Eupen ile Anderlecht karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesi Grenz Echo’ya özel bir röportaj veren 21 yaşındaki oyuncu, eski teknik direktörü Hein Vanhaezebrouck’a yüklendi.

Aralık 2017’de dizinden bir sakatlık geçiren Onyekuru ligin sonuna doğru iyileşse de Anderlecht Teknik Direktörü Vanhaezebrouck tarafından kadroda tercih edilmemişti.

Bu yüzden Dünya Kupası’na gidemediğini düşünen yıldız oyuncu o günler için şunları söyledi:

“O sakatlık kariyerimin en zorlu anlardan biriydi. Ancak ardından bir an önce sağlığıma kavuşmak için her şeyi yaptım. Çünkü Nijerya ile Dünya Kupası’nda mücadele etmek istiyordum. Aslında hazırdım da. Fakat Anderlecht’te bunu göstermek için zaman bulamadım. 10 dakikada bile milli takım teknik direktörünün bana güvenmesini sağlayabilirdim. Ama bu şans bana verilmedi. Club Brugge maçında beni son anda kadrodan çıkarmıştı, büyük hayal kırıklığına uğramıştım. İşte o anda Anderlecht’ten ayrılmaya karar verdim. Dünya Kupası’na gidebilmek için oynamak zorundaydım fakat Vanhaezebrouck inatla kendi bildiğini okudu. Benimle bire bir konuşmayıp basında benden bahsetmesi beni çok sinirlendirmişti.”


Kaynak:Ajansspor