Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in yardımcılarından Orhan Atik'in görevine son verildi.

Sarı-kırmızılı kulübün yetkililerinden alınan bilgiye göre, yönetim kurulunun kararı doğrultusunda Orhan Atik'in sözleşmesi feshedildi.
Orhan Atik, sarı-kırmızılı takımın bu sabah Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanda da yer almadı.

Galatasaray'da geçen sezon teknik direktör Mustafa Denizli'nin görevinden ayrılmasının ardından bir süre takımın başına geçen Atik, daha sonra sözleşme imzalanan Riekerink'in yardımcılığına getirilmişti.

Sabah antrenmanı için tesislere gelen Orhan Atik'in kararı öğrendikten sonra büyük bir şok yaşadığı öğrenildi.

Galatasaray'ın alt yapısından yetişip, uzun yıllar Sarı-Kırmızılı kulübe futbolcu ve teknik adam olarak hizmet eden Orhan Atik ile yol ayrımına gidildi. Riekerink göreve getirilmeden önce kısa bir süre Galatasaray'da tek sorumlu olarak görev yapan genç teknik adam, teknik ekipteki huzursuzluğun ilk kurbanı oldu. Bilindiği gibi Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, Riekerink ile yardımcıları arasında diyalog eksikliği olduğunu söylemişti. Bir süre sonra kaptan Selçuk İnan ile yardımcı antrenör Ayhan Akman kavgası yaşanmıştı. Sarı-Kırmızılı yöneticiler, Riekerink'in Türkiye'yi çok iyi tanımadığını öne sürerek Ayhan Akman ve Orhan Atik'den daha aktif olmalarını istemişti.

Galatasaray'ın son olarak Kasımpaşa maçında 90'lı dakikalardan sonra 3 oyuncu birden değiştirmesi tüm yöneticileri şaşkına çevirmiş ve teknik heyete tepkileri artırmıştı. 

Galatasaray Yönetimi, bu durumu Ayhan Akman ve Orhan Atik'in Riekerink'e yeteri kadar yardımcı olamadığı şeklinde yorumladı. Bu süreçte fatura Orhan Atik'e kesildi ve Başkan Dursun Özbek ile Yönetim Kurulu'nun aldığı kararı ile Orhan Atik'in görevine son verildi. Rikerink'in yardımcısı olmadan önce Galatasaray'ın alt yapısında görev yapan Orhan Atik'in, alt yapıdaki görevine dönüp dönmeyeceği de henüz bilinmiyor.

kaynak: htspor