Türk futbolunun Avrupa'daki gururu Galatasaray, Finansal Fair Play'den gelen ceza nedeniyle 1 yıllık aradan sonra, tarih yazdığı arenaya yeniden çıkıyor. 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanan sarı-kırmızılı takım 2017-18 sezonunu bugün İsveç kupa şampiyonu Östersunds karşısında açacak. Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı İsveç ekibinin sahası Jamtkraft Arena'da  başlayacak. Östersunds-Galatasaray maçını İspanyol hakem Juan Martinez Munuera yönetecek.
Süper Lig'i geçen sezon 4. sırada bitirdiği için elemelere 2. ön eleme turundan başlayan Cimbom, rakibi ile rövanşı 20 Temmuz'da Türk Telekom Stadı'nda oynayacak. Geçen yıl cezalı olan sarı-kırmızılı takım, 25 Şubat 2016'da oynadığı Lazio maçından 504 gün sonra Avrupa heyecanı yaşayacak. 270. sınavına çıkacak Aslan, daha önce 98 galibiyet, 70 beraberlik ve 101 yenilgi yaşadı. Cimbom Avrupalı rakiplerine 369 gol attı, 401 gol yedi

ÖSTERSUNDS-GALATASARAY MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Saat 20:00’de başlayacak olan Östersunds-Galatasaray maçı Kanal D’den canlı yayınlanacak.

MUHTEMEL 11’LER

ÖSTERSUNDS: Keita, Pettersson, Papagiannopoulos, Somi, Mensiro, Mukiibi, Hopcutt, Edwards, Bachirou, Nouri, Gero

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Ahmet, Carole, Selçuk, Donk, Rodrigues, Sinan, Yasin, Gomis

Rövanş 20 Temmuz’da 

Ancak her şeye rağmen Avrupa konusunda müthiş bir deneyime sahip olan ve yeni yıldızlarıyla boy gösterecek Galatasaray için Östersunds’un çok zorlayıcı bir rakip olmayacağı da kesin. Slovakya kampında oynadığı 2 hazırlık maçını da kazanan Aslan, ilk resmi karşılaşmasından da galibiyetle ayrılmak, İstanbul’daki rövanşı bir şölen havasına sokmak arzusunda. Cim Bom’un İsveç ekibiyle oynayacağı ikinci mücadele ise 20 Temmuz Perşembe günü Türk Telekom Stadı’nda.