Spor Kazanı programında Özgür Sancar yaptığı açıklamada Pato'nun menajeri Gilmar Veloz ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını aktardı.

Özgür Sancar'ın açıklamaları şu şekilde:

Pato büyük bir yetenek olarak Milan takımında oynamıştı ve daha sonra İspanya'da görev yaptı sonrada Çin'e gitti. Menajeri Gilmar Veloz ile bir telefon bağlantısı gerçekleştirdim aslında yayına almak istedik ama bir gelişme olmadığı çıkmak istemedi.

Gilmar Veloz, 'Şu an itibariyle bize gelen bir durum yok. Pato'nun bir açıklama yapmasına gerek yok. Elbette Avrupa'da oynamak bir ihtimal. Aralık ayına kadar orada oynayacak. Ben şu an Brezilya'dayım ve herhangi bir teklif yok' ifadelerini kullandı.

ALEXANDAR PATO KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?

1989 doğumlu olan Brezilyalı Pato, 2007′e kadar Internacional takımında oynadı. 2006′da Internacional’ın Kıtalararası Kupa’yı kazandığı kadroda yer aldı. Bu şampiyonanın yarı final maçında topu omzunda sektirerek sürmesiyle tüm ilgiyi üzerine çekti. Pato, Recopa Sudamericana 2007’de attığı 2 golle takımına kupayı getiren isim oldu.
AC Milan'ın ilgisini çeken Pato, 2007'de Milan'a transfer oldu. Alexandre Pato'ya Milan'da "Shevchenko'nun 7 numarası" verildi ve bu ondan beklentilerin çok fazla olduğunu açıkça gösterdi. Pato ise ilk çıktığı maçta Napoli'ye Milan'daki ilk golünü atarak ondan gelen beklentileri karşılayabileceğini gösterdi. Ayrıca Pato, İngiltere'nin Times gazetesindeki "Dünya'nın 25 Genç Yetenekleri" arasında gösterilmektedir. Ancak Pato, AC Milan yıllarında sakatlık ve bir türlü istenileni veremediğinden dolayı 2013 yaz transfer döneminde 15 milyon € transfer bedeliyle Corinthians'a transfer olmuştur. 2014'te ise São Paulo ekibine kiralanmıştır burada 47 resmi mücadelede 17 gol atan Alexandre Pato, Chelsea takımında da kiralık olarak forma giymiştir. 26 Temmuz 2016'da Villareal'e transfer olmuştur.




Kaynak:Ajansspor