30 yaşındaki Alman yıldız, bilet fiyatlarından altyapıya,Euro 2016'dan takım olmaya kadar bazı soruları cevaplandırdı.

''KAYBEDERSİN''

''Bu pahalı maç biletleriyle sadece taraftar kaybedersin. Dolu tribünler her zaman futbolcuyu motive eder. Profesyonel bir futbolcu, o sahaya kendisi için olduğu kadar taraftarlar için de çıkar. Koskoca 50 bin kişilik stadyuma sadece 5 bin kişi geliyorsa, boş tribünlere oynamanın ne anlamı var ki? Hiç!''

''GALATASARAY'IN ADI 11 GOL İLE ANILMAMALI''
Türkiye’deki altyapı ile ilgili bir konuda ahkam kesmek istemediğini ancak Galatasaray’ın 19 yaş altı takımının U-19 Şampiyonlar Ligi’nde Benfica’ya 11-1 mağlup olmasını kabul edemediğini aktaran Podolski, “Galatasaray’ın adı 11 gol yemekle anılmamalı” dedi.

''ÖNCE TAKIM OLMAK GEREK''
''İstediğim kadar gol atayım, takım küme düşünce o goller bir anlam ifade etmiyor. O yüzden futbolcunun tek başına başarısı, hiçbir anlama gelmiyor. Aynı zamanda iyi bir de takımın olması gerekir. Aksi halde kötü bir takımda dünyanın en iyi futbolcusu bile kendisini başarılı hissetmez.”

''FİNAL TÜRKİYE YA DA POLONYA İLE OLSUN''
Lukas Podolski, EURO 2016’da gönlünden geçen finali ise şöyle anlattı:
“İlk devre gibi, ikinci devreyi de başarılı geçirip, formda kalıp, milli takımda yerimi almak istiyorum. Alman Milli Takımı’nın hedefi her şampiyonada kupayı kazanmaktır, bunun tartışılacak bir yanı yok. Almanya-Türkiye ya da Almanya-Polonya final oynasın ama kupayı Almanya alır. Podolski, kendi adını taşıyan vakıfla ihtiyacı olan çocuklara yardım yaptığını ve Galatasaray’ın da öncülük etmesi halinde Türkiye’de de bu türden yardım organizasyonlarına katılabileceğini açıkladı.