Galatasaray’ın yıldızı Lukas Podolski, basında kendisi hakkında yer alan haberleri yalanlarken, yönetime de dokundurdu. Alman yıldız, sezon içindeki teknik direktör değişikliklerinin takım içinde huzursuzluk yarattığını söyledi. Fenerbahçe derbisi hakkında da yorumda bulunan Poldi, bu maçı kazanmaktan başka bir seçeneğinin olmadığını söyledi. İşte Podolski’nin açıklamaları:

“TEKLİF GELİRSE…”

“Eğer yabancı takımın ve kulübün benimle ilgili bir isteği olursa ben bununla ilgili bir şey yapamam. Benim asla buradan ayrılmak gibi bir niyetim yok ve bunu hiçbir zaman söylemedim. Beni ve takımı eleştirebilirsiniz. Basının varlığı buradan geliyor. Benim rahatsız olduğum asılsız haberlerin çıkması. Bu sene iyi gitmiyoruz. Futbolumuz ile ilgili her zaman eleştiri alabiliriz.

“Geçen hafta maçtan sonra benim ile ilgili başkanı ve yönetimin tasarrufu olmuş. Sarı kart gördüm diye ceza alacakmışım. Böyle şeyler yok. ”

“HOCA DEĞİŞİKLİKLERİŞ HUZURSUZLUK YARATTI”

Sezon sonunda kulübün kendisini analiz etmesi gerekecek. Takım olarak bakmamız gereken konu, 10 maç daha ve kupa var. Kupayı kazanmamız gerek ve Avrupa Kupaları’na katılma haklarını elde etmemiz gerecek. Takım olarak bunu düşünmemiz gerekiyor. Biz de biliyoruz ki şu an çok kötü gidiyoruz ve durumun iyi olmadı. Birkaç tane antrenör değişikliği oldu ve bu da takım içinde huzursuzluklar yarattı. Bu kadar teknik direktör değiştirmenin takım içinde huzursuzluk yarattığı bir gerçek.

“TERÖR OLUMSUZ ETKİLİYOR”

“Terörün olduğu bölgelerde kariyerim boyunca bulundum. Bunun hakkında çok bir şey söylemek istemiyorum. Maalesef çok olumsuz bir durum. Herkesi olduğu gibi beni de etkiliyor.”

“Derbinin öneminin dışarıda da herkes biliyor. Derbi ile ilgili fazla motive olmaya ve düşünmeye gerek yok. Önemli olan sahada kişiliğinizi yansıtmak. Fenerbahçe’yi yenmekten başka seçeneğimiz yok.”

“Avrupa’ya katılmayacak olmak bizim için olumlu olmayacaktır. Sezonu iyi bir konum içinde bitirirsek bu cezayı 1 yıla indireceğiz… Cezanın kaldırılma durumları da olabilir. Bir sene bile olsa bu iyi bir durum değil. Gelecek olan oyuncular da pozitif değil. Avrupa sahnesinde her zaman yer almak isteriz.”

“BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUKTA AVANTAJLI”

“Ben Mario Gomez’i 15 yaşından beri tanıyorum. Beraber oynadık. Onunla son Alman Milli Takımı kampında konuştum… Bana göre avantajlı takım Beşiktaş. Avantajları Fenerbahçe’nin sahamızda bizimle oynayacak olması. 15 yaşında değilim, milli takımdaki hocamız beni çok iyi tanıyor. Beni çok iyi tanıyan hoca var milli takımda. Benim milli takımdaki durumumun takımın başarısı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Biz büyük takımız, büyük takımların her zaman şampiyon olması gerekir. 2.’lik bile başarısızlıktır.”

“Diğer transfer dedikoduları ile ilgili bir şey bilmiyorum. Bunu kulüp bilebilir. Bunlar sadece söylenti.”

“Ergin Ataman çok iyi bir karakter. Belki kulüp bir karar verir ve Ergin Ataman ile birlikte çalışırız.”

“12 senedir futbolun içindeyim. Böyle şey yaşamadım ben. Burada karraları yöneticiler ve başkan verir. Bizim bu kararlar üzerine çok söz hakkımız yok. Riekerink hocamızın kısa süresi oldu; umuyorum ki onunla başarılı olacağız. Hocaların sezon başında zamana ihtiyaçları olur. Hocanın bu kısa süre içinde sihir yapma şansı yok.”